Güncel
06 Haz 2022 10:32 Son Güncelleme: 06 Haz 2022 10:32

Edirne’nin hedefi 10 milyon turist

Edirne 9/8 Festivali ve Edirne Tanıtım Gezisi kapsamında konukları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ağırladı. Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda Edirne hakkında TÜRSAB acentelerine detaylı bilgi verildi.

TÜRSAB ve Edirne Belediyesi, yıllık 5 milyon olan turist sayısını 10 milyon turiste çıkarmak için kolları sıvadı. 2022 yılını Edirne Yılı olarak ilan eden Eden Edirne Belediyesi, düzenlediği oblarca festivale bu yıl 9’8 Festivalini de ekledi. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılan 9’8 Festivali kenti müziğe doyurdu. Festivale TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Heyeti, seyahat acentaları da katıldı.

Edirne 9/8 Festivali ve Edirne Tanıtım Gezisi kapsamında konukları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ağırladı. Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda Edirne hakkında TÜRSAB acentelerine detaylı bilgi verildi.

“TURİST SAYISINI ORTA VADEDE 5 UZUN VADEDE 10 MİLYONA ÇIKARACAĞIZ”
Festivalin gala yemeğinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’yi İstanbul ve Antalya’nın ardan üçüncü turizm kenti yapacaklarını söyledi.

Edirne’yi birkaç yıl içerisinde 10 milyon turist hedefine taşımak istediklerini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, seyahat acentelerine Edirne’den güzel duygularla ve olumlu sonuçlarla ayrılacaklarını söyledi.

“TÜRSAB İLE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Edirne turizmini TÜRSAB ve seyahat acentaları ile canlanacağının altını çizen Gürkan; ”Bu anlamda da TÜRSAB’ın başta çok değerli Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm acentalarla birlikte başaracağımızdan hiç kuşkumuz yok. İyi ki TÜRSAB var, iyi ki bu ülkenin turizmcileri var, iyi ki bu ülkenin turizm emekçileri var” dedi.

“EDİRNE AVRUPA’YA AÇILAN KAPI”
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise “Edirne Avrupa’ya açılan kapı olmanın yanı sıra turizmin çok boyutlu yaşandığı bir kent. Biz turizm denildiğinde aklına sadece altın yumurtlayan tavuk benzetmesi gelen anlayıştan gerçekten çok çektik. Turizm kavramını her yönüyle Incoming, İç Turizm ve Outgoing’i de içine alacak şekilde bütüncül anlamak ve ele almak zorundayız” dedi.

Çok turist alan ülkelerin aynı zamanda iç turizm hareketi çok yüksek olan ülkeler olduğuna dikkat çeken Firuz Bağlıkaya, “Turizme sadece “Döviz getiren sektör” olarak bakmak, iç turizmin önemini göz ardı edenlerin, vatandaşlarının yurtdışına gitmelerini teşvik etmeyen, desteklemeyenlerin bakış açısıdır. Turizme sadece “Döviz Kazandırma” özelliği ile kısıtlı kalan bu dar bakış, turizmi bir bölgeye ve bir türe sıkıştırma tehlikesini maalesef beraberinde getiriyor. Gelişmiş dediğimiz ülkelerde turizm denilince öncelikle o ülke vatandaşının bu faaliyetteki rolü, katılımı akla geliyor. Turizmi sadece Antalya ve birkaç şehrimize yurt dışından gelen turistlerle ölçmek sadece bu alana yatırım yapmayı, sadece bu alana destek vermeyi, tanıtım deyince bu illeri öne çıkarmayı da beraberinde getiriyor” diye konuştu.

“TÜRSAB OLARAK TEK MERKEZLİ TANITIMA KARŞI ÇIKIYORUZ”
Edirne’nin hem yurt dışı hem de yurt içinde tanıtılması için TÜRSAB olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB olarak biz bu yerel dinamikleri göz önüne almayan, bugüne kadar yapılanları yok sayan yerel unsurların içinde olmadığı tek merkezli tanıtım yaklaşımına ilk günden beri itirazlarımızı, eleştirilerimizi ve önerilerimizi dile getirerek karşı çıkıyoruz. Yapısında, yönetiminde kısaca oluşumundaki hataları düzeltilmesi mümkündür, vakit kaybetmeden de yapılmalıdır. Edirne’de benzeri destinasyonların bu kaynaktan hak ettiği payı alması gerektiğini söylemekte ayrıca bizim görevimiz. Her şeye rağmen Edirne Belediyesi’nin vizyoner bir yaklaşımla turizm alanında attığı adımları çok önemli ve değerli buluyoruz. Bu perspektiften hareketle 2022 Edirne yılı etkinliklerinin, Edirne’nin ekonomisinde ve sosyal hayatında turizmin hak ettiği yeri almasını sağlayacağına yürekten inanıyorum. Turizmin 50 yıllık kurumu TÜRSAB, turizm için çalışan her şehrin olduğu gibi Edirne’nin de turizm planlaması, tanıtımı ve pazarlamasında da üzerine düşenleri yapmaya, bilgi birikimini Edirne’nin hizmetine sunmaya hazırdır. Biz Edirne’nin hem yurt dışında hem yurt içinde tanıtımı ve turizmi açısından hak ettiği ilgiyi görebilmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diyerek Edirne Tanıtım Gezisi’nin, Edirne turizminin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

“TURİSTLER İÇİN GÜREŞ DÜZENLEYECEĞİZ”
Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne turları için hafta sonlarına turistler için Kırkpınar meydanında bir gösteri güreşi düzenleyeceklerini belirtti.

 

ETİKETLER
#edirne