Gündem
15 Mar 2013 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

EDEBİYAT DÜNYASINDA YILIN BOMBA TRANSFERİ!

Edebiyat dünyasında son günlerde herkes Nobel'li yazar Orhan Pamuk'un transfer iddialarını konuşuyor.

Edebiyat dünyasında son günlerde herkes Nobel'li yazar Orhan Pamuk'un transferini konuşuyor.

Yayın dünyasında dedikodu kazanı kaynamaya başladı. İddilara göre Nobel ödüllü tek yazarımız Orhan Pamuk, 19 yıldır kitaplarını yayımlayan İletişim Yayınları'nı bırakıyor.

Bu sene kuruluşunun 30. yılını kutlayan İletişim Yayınları için büyük bir kayıp olacak olan ayrılık iddiaları henüz doğrulanmadı.  1994 yılından beri kitapları İletişim Yayınları tarafından basılan Pamuk'un yayınevinden ayrılacağı yıllardır kulaklara çalınan bir dedikoduydu. Doğan Kitap'a geçeceği söylenen Pamuk'un kısa bir süre önce Yapı Kredi Yayınları'nın genel yayın yönetmeni Raşit Çavaş ile yemek yemesi ise ipleri koparan gelişme olarak anılıyor.

DAHA ÖNCE DE YKY İLE ÇALIŞMIŞTI

Orhan Pamuk için Yapı Kredi Yayınları'na hiç de yabancı değil. Nobelli edebiyatçının anılarını derlediği kitabı 'İstanbul-Hatıralar ve Şehir' bundan on yıl önce, 2003'te özel bir anlaşmayla Yapı Kredi Yayınları tarafından basılmıştı.

Masumiyet Müzesi'ne kaynak yaratmak için özel bir anlaşma yapan Orhan Pamuk "İstanbul" kitabının tek bir baskısı için telif dışında Yapı Kredi Yayınları'ndan 100 bin dolara yakın bir ücret almıştı.