Gündem
11 Mayıs 2011 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

ECEVİT'İ ÖLDÜRÜLMEKTEN MUHSİN YAZICIOĞLU MU KURTARDI?

24'ün klasikleri arasında yer alan Seçim Taksi programına katılan ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez'den bomba iddia.

24’ün klasikleri arasında yer alan Seçim Taksi programına katılan ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez, 24 muhabiri Osman Küçükdalak’a Ecevit’in tedavi süreciyle ilgili merhum BPP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’dan dinlediklerini anlattı.

Yazıcıoğlu’nun “Ecevit’i öldürüyorlar” diyerek kamoyunda bir bilinç oluşmasını sağladığını belirten Ahmet Yenilmez, bu sayede Ecevit’in öldürülmekten kurtarıldığını ifade etti. 24’ün yayınına katılan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise Ecevit’in o dönem tedavisi ile ilgili yaşanların ilk kez merhum Yazıcoğlu tarafından dile getirildiğini söyledi. Ecevit’in siyaseten öldürülmesi planlarının yapıldığını belirten Topçu, “bir cinayet planladılar mı bilmiyorum, kimseyi bu iddia ile töhmet altında bırakmak istemem ama yakın koruması Recai Birgün’ün ifadeleri var, Ecevit’in o dönem yaşadıkları var, öyle ki kimseye göstermiyorlar, hatta başbakanlık binasının arkasına asansör bile yapmışlardı.” dedi.