Kitap
18 Ağu 2011 02:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

ECEVİT KILIÇ'IN ''KİRLİ KRAMPONLAR'' KİTABI YENİDEN BASILDI

Habertürk TV editörü Ecevit Kılıç'ın 2003 yılında yayınladığı kitap mafya-futbol ilişkisi açısından bugüne kılavuzluk yapıyor.

Futbol Federasyonu şike ile ilgili kararını "iddianamenin beklenmesi" şeklinde verdi. Ancak bu karar büyük tartışmalara neden oldu. Kafalar iyice karıştı. İşte Ecevit Kılıç’ın dün piyasaya çıkan “Kirli Kramponlar”  kitabı şu günlerde önemli bir kılavuz. Dün piyasaya çıkan ve büyük ilgi gören kitapta şike operasyonuyla ilgili detaylı bilgi ve belgeler yer alıyor.
İlk baskısı 2003 yılında yayımlanan kitabın ilk bölümlerinde bugünkü iddialardan daha önemli ve sarsıcı olaylar yer alıyor. Mafyanın, futbolu nasıl markaja aldığı, teşvik primlerinin kimlere verildiği ve çete liderlerinin nasıl kongre basarak istedikleri ismi federasyon başkanı seçtikleri belgeleriyle anlatıyor.
Kılıç, “Temiz Kramponlar” operasyonunda gündeme gelen ve çete kurmak suçundan mahkum olan Sedat Peker ve ona yakın isimlerin futbolun derinliklerine nasıl yerleştiklerini çok akıcı bir dille aktarıyor.
Kitaptaki en önemli iddia ve bilgilerden biri de Aziz Yıldırım’ın nasıl Fenerbahçe Başkanı seçildiğiyle ilgili. Hangi çete lideri Aziz Yıldırım’a destek verdi? Seçim salonunda neler yaşandı?
Kitapta Sedat Peker ile yapılmış futbol ve mafyaya dair hayli cesur bir röportaj da yer alıyor. Peker, röportajda Aziz Yıldırım’la Romanya’daki görüşmelerinin detaylarının yanı sıra, futbol dünyasındaki ilişkileriyle ilgili sorulara isim isim yanıt veriyor.
Kitapta devam eden şike soruşturmasındaki iddialar ve olaylar ise bir bütün olarak sade ve anlaşılır bir şekilde yer alıyor. Hem de medyada yer almamış bilgi ve belgelerle…
Kitap, Türk futbolunun karanlık taraflarını ifşa ediyor. Yeşil sahalarda değil masa başında oynanan oyunları tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor…