Magazin
20 Nis 2013 18:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

ECE VAHAPOĞLU'NDAN HÜRRİYET'E TEPKİ!

Medya dünyasının ünlü ismi Ece Vahapoğlu, Formula 1 pilotu David Coulthard ile yakalandı haberinin gerçeğini yansıtmadığını açıkladı.

Ece Vahapoğlu, Formula 1 pilotu David Coulthard ile yakalndığı haberlerine isyan ederek bir açıklamada bulundu.

İşte o açıklama...

10 yıldır medya sektöründe gazeteci, yazar ve sunucu mesleklerinde çalışan biri olarak ve her meslektaşım gibi, habere konu edilmiş kişiden bilgi alınmadan yapılan haberlerin ne kadar doğru olmadığını bildiğim gibi, kişiden bizzat ‘bilgi’ alındığı halde yalan ve yanıltıcı haber yapılmasının da bir o kadar yanlış olduğunu bilirim.

Hürriyet Kelebek gazetesinde yayınlanan “Formula pilotuyla yakalandı” başlıklı haber metni durumu yanlış aktarmaktadır. Üstelik benden bilgi alındığı halde!

Yıllardır uluslararası pek çok önemli organizasyonu başarıyla ve gururla sunuyorum. Geçen aralık ayında da FIA’nın en önemli ödül törenini Çırağan Sarayı’nda eski Formula 1 pilotu David Coulthard ile birlikte dünya motor sporları otoriteleri ve şampiyonlarının önünde sunduk ve dünya basınında fotoğraflarıyla yer aldık. Günlerce süren provalar ve tören sonrasında hem David hem de ekiple irtibatta kaldık.

Geçen gün Bursa’da bir etkinliğe gelen David Coulthard dönüş uçağından önce birkaç saat vakti olduğunu ve İstanbul’da yemek yiyebileceğimizi söylemek için aradı. Ben de Etiler Nispetiye Caddesi’ndeki mekanları önerdim. Nusret’e adımı vererek iki kişilik rezervasyon yaptırdım. Takdir edersiniz ki gizlenecek bir durum olsa, bu kadar popüler bir semtte bilinen bir mekana gitme kararı almazdık.

Ara sokaktan tam caddeye çıkıyorduk ki birden karanlıkta ağaçların arkasından gözümüzü kör edecek gibi gelen bir kamera ışığına maruz kaldık. Önce bize saldırılıyor sandık. O korkuyla panik yaşadık. Birkaç saniye şok yaşıyor sonra algılayabiliyorsunuz. David kamera olduğunu anlayınca yüzünü gizleyip kaçtı. Ben durumun ne olduğunu algılayınca durdum ve muhabir arkadaşın tüm sorularını rahatlıkla ve güler yüzle cevapladım. Saklayacak hiçbir şeyimiz yok. İş için burada olduğunu ve yemeğe gittiğimizi, dilerlerse gelip caddede görebileceklerini söyledim. Hatta onların yanından David’i aradım konuştum. David kamera gitmeden gelmeyeceğini söyleyince bir taksi çağırdım ve biz rezervasyonumuz olan restorana gitmekten vazgeçerek başka yerde görüşüp vedalaştık. Çünkü durduk yere tadımız kaçtı. David o an yanımdan kaçtığına sonradan pişman olduğunu söyledi. Durumu analiz edince güldük. Keşke kalıp “Türkiye’de yeniden olmak ne güzel” deseydim, dedi.

Ertesi gün videolu haber bir internet sitesinde yayınlanınca Hürriyet gazetesi beni aradı ve rahatlıkla aynen bu bilgileri verdim. “David Coulthard iş için Türkiye’de; daha önce birlikte sunuculuk yapmıştık, arkadaş olduğumuz için uçağından önce yemek yemeye çalıştık ve gitti.” Hatta haber doğru çıksın diye e-mail yoluyla yazılı bilgi bile geçtim.

Söylediklerim ve yazdıklarımın bir kelimesine bile başvurmadan ‘yalan’ ve ‘yanıltıcı’ haber çıktığı için bu durumu kınıyorum ve özür dileyip düzeltme yapmalarını rica ediyorum.

Allah herkese anlaşılmak istediği gibi anlaşılmayı nasip etsin diye dua ediyorum.

İnsanların yıllarca çalışıp, emek verip oluşturdukları başarılı kariyerleri ve toplum gözünde oluşan bir imajları var. Bu tip gereksiz ve yanıltıcı haberlerin insanların hayatına etkisini tahmin edersiniz.

Videolu ilk haberi yapan gecce.com haberini düzeltti;  bir gün sonra ödül aldığım bir törende tekrar röportaj yaparak doğru bilgileri kullandı. Onlara teşekkür ederim.

Bu tarz yanıltıcı haberlerden bıkmış biri olarak her şeyi bu denli açık yazarsam belki bundan sonra daha etik ve dikkatli olunacağını ümit ediyorum.

Ve belki de işlerimizle ilgili başarı hikayelerini yalan haberler yerine kullanılırlarsa kimsenin hakkı yenmemiş olur.

Doğru anlayış ve algılamalara teşekkür ederim. 

Sevgiyle…

Ece Vahapoğlu