Ece Üner-Jülide Ateş atışmasına Ciner yönetimi ne diyor?

Medya dünyası günlerdir Show TV ana haber spikeri Ece Üner’in, Armağan Çağlayan’ın Youtube yayınında deneyimli televizyonu Jülide Ateş’le ilgili sözlerini konuşuyor.

Malum medya dünyası günlerdir Show TV ana haber spikeri Ece Üner’in, Armağan Çağlayan’ın Youtube yayınında deneyimli televizyonu Jülide Ateş’le ilgili sözlerini konuşuyor.

Üner, kendisinden sonra Show ana haber koltuğuna oturan Ateş’in eski Türkiye güzeli olmasını hatırlatmış ve şu sözleri sarf etmişti:
‘"Nevşin Mengü, şu, bu, biz alandan geliyoruz. Bir gün Alibeyköy su baskınında, ertesi gün depremde, ertesi gün savaşta, cephede. Artık öyle Türkiye güzeli olup haber sunmak yok' dedim, iki hafta sonra Jülide Ateş geldi yerime. Ben yerleri süpürerek çıktım."

Bu sözlere Jülide Ateş’in yanıtı CV’siyle oldu. Ateş Boğaziçi Üniversitesi mezunu olduğundan başladı, televizyonculuk serüvenini ve sahada yaptığı haberleri anlattı.

Bu konuda tarafsız olarak birkaç kelam etmek gerek…

Tabii ki Ece Üner Türkiye televizyonculuğunda bir yaraya parmak basmış ve haberci kimliğinden çok güzelliğiyle ön plana çıkanlara bir eleştiri yöneltmiş.

Ancak Jülide Ateş bu konuda doğru isim değil. Çünkü neredeyse çeyrek asırını televizyon haberciliğine adayan Ateş, hem eğitim, hem formasyonu hem de Show Haber’de aldığı reytingle bu tartışmaların dışında tutulması gereken bir isim.

Bir diğer konu: Ece Üner sahada haberciliği ön plana çıkararak çok doğru bir adım attı.

Ancak Üner’in kendisinden örnek vermesi, yıllarını sahada geçiren habercilere biraz haksızlık gibi.

Üner’in sahada ne kadar ve hangi anlamda habercilik yaptığı da tabii bir başka tartışma konusu…

Fakat burada asıl önemli olan noktayı bu tartışmaya katılan herkes kaçırıyor:

O da Jülide Ateş eleştirisine Ciner Yayın Holding yöneticilerinin ne dediği.

Çünkü sonuçta Ateş’i o koltuğa layık gören ve başarılarını öven Ciner Yayın Holding'in en tepesindeki yöneticiler.

Bildiğimiz kadarıyla o koltuğu bırakan da Ateş’in ta kendisi… Yani patronajdan bir memnuniyetsizlik sonucu görevden alınmış değil…

Peki Ece Üner, Jülide Ateş’i eleştirirken bir yandan da bilinçli ya da bilinçsiz olarak patronlarını da eleştirmiyor mu?

Onlara ‘siz benim gibi habercileri yerleri süpürterek çıkartırken, yerlerine Türkiye güzellerini koyuyorsunuz' demiyor mu?’

Takdir sizin…