Gündem
10 Nis 2013 19:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

ECE TEMELKURAN: MİLLET NURAY MERT'İ MERAK EDİYOR YENİ İBİŞLERİ DEĞİL!

Ece Temelkuran'dan tartışma yaratacak açıklamalar. Etyen Mahcupyan, Nagehan Alçı ve Hilal Kaplan için "yeni ibişler" dedi...

Ana akım medyadan sürüldükten sonra araya bir kitap ve sosyal medya kariyeri sıkıştıran Ece Temelkuran, Birgün'de yazmaya başladıktan sonra ilginç polemiklere konu oluyor. Kürt sorunundaki çözüm arayışlarına mesafeli yaklaşarak eleştirilere hedef olan Ece Temelkuran'dan tartışma yaratacak açıklamalar geldi.

"KİMSE YENİ İBİŞLERDEN BAHSETMİYOR!"

Temelkuran, Yeni Harman dergisinin Nisan sayısında Hasan Cemal ve Amberin Zaman’ın yazılarına son verilmesini değerlendirirken Etyen Mahcupyan, Hilal Kaplan ve Nagehan Alçı’nın kendisinin gazeteden atılma operasyonunu başlattığını söyledi. Toplumun bu isimleri değil Yıldırım Türker, Nuray Mert gibi muhalif yazarları okuyup ciddiye aldığını belirten Ece Temelkuran "Kimsenin yeni ibişlerden bahsettiğini görmedim" diyerek yeni bir tartışmanın kapısını araladı.

AKİL İNSANLARLA ANILMAK MI? ALLAH MUHAFAZA!

Mesud Ata’nın sorularını yanıtlayan Temelkuran “Teklif edilse Akil İnsanlar Komisyonu’nda yer almak ister miydiniz?” sorusuna “Akil İnsanlar’la birlikte anılmak mı? Allah muhafaza!” yanıtını verdi.
 
ETYEN MAHCUPYAN, HİLAL KAPLAN YA DA NAGEHAN ALÇI DA BU SÜREÇTEN YARASIZ ÇIKMAZ
 
Hasan Cemal'in Milliyet'te yazamaz hale getirilmesi sınırların ne kadar daraldığının bir göstergesi. Bazı yazarlar "Yeterince akıllıca ve yumuşak, dengeli yazarsak yırtarız" diye düşünüyorsa sakın kendilerini aldatmasınlar. Biz “deli bozuk" olduğumuz için atılmadık. Bir düzen kuruluyordu, biz o düzeni tehdit ediyorduk, atıldık. Herkes sıranın öyle ya da böyle kendine geleceğini bilmeli. Şöyle söyleyeyim: bizim atılma operasyonumuzu başlattıkları için Etyen Mahcupyan, Hilal Kaplan ya da Nagehan Alçı bu süreçten yarasız çıkacaklarını sanıyorlar çok yanılıyorlar…

BU KEZ KÜRT KANINDAN EKMEK YİYEN YAZAR İLAN EDİLDİM
 
Nasıl Ergenekon döneminde darbeci, Referandum döneminde “darbe anayasası aşığı” ilan edildiysem şimdi de çok af edersiniz "asimilasyoncu", "şavaş yanlısı" ve hatta "Kürt kanından ekmek yiyen yazar" ilan ediliyorum bazı çevrelerce. Ki bu ekibi temsil eden isimler akil insanlar grubunda şimdi…
 
BASININ KAĞITTAN KAPLAN ÇIKMASI CUMHURBAŞKANI'NI DA ŞAŞIRTTI

Cumhurbaşkanı daha dengeli ve özgürlükçü bir tutum sergilemeye çalışıyor. Haklı da bence. Evet, direneceksin. Sanırım Cumhurbaşkanı da tıpkı benim gibi basının bu kadar kağıttan kaplan çıkmasına şaşırdı.

"MİLLET NURAY NE DEMİŞ BUNU KONUŞUYOR! KİMSE YENİ İBİŞLERDEN BAHSETTİĞİNİ GÖRMEDİM!"
 
"Yeni bir medya düzeni kuruluyor ve yeni adamlar koltuklarına hile ve desise ile oturtuluyor. Ama Amberin'in işinden olduğu gün Twitter'da yazdığım gibi, başkalarına yazdırılıyor belki ama insanlar hala bizleri okuyorlar. Bu da bilinsin. Düğümlere Üfleyen Kadınlar için Anadolu'yu dolaştım ve bunu kendi gözlerimle gördüm. Millet Yıldırım (Türker) ne demiş, Nuray (Mert) ne demiş bunu konuşuyor. Kimsenin yeni ibişlerden bahsettiğini görmedim."