e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı kontrol edin…

Özel sektörde çalışanları ve çeşitli sebeplerden ötürü devlet tarafından ödeme alan kişilerin farkında olmadan bankalarda birikmiş paraları olabiliyor. Peki birikmiş paranız varsa nasıl alacaksınız? İşte detaylar...

e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı kontrol edin… - Sayfa 1

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından milyonlarca çalışan için sağlanan ödemeler, vatandaşların hakları içinde önemli bir yer tutuyor. e-Devlet üzerinden Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

113
e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı kontrol edin… - Sayfa 2

SGK, e-Devlet ve PTT üzerinden yapılan ve unutulan destek ödemeleri, vatandaşların derhal kontrol etmeleri gereken önemli konular arasında yer alıyor.

213
e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı kontrol edin… - Sayfa 3

Çeşitli nedenlerle bu ödemelerin bazıları sahipleri tarafından unutulabilmekte veya fark edilmiyor. Kimi durumlarda, ödemeler doğrudan hesaplara aktarılırken, bazı durumlarda başvuru yapılması gerekiyor.

313
e-Devlet'te birikmiş paranız olabilir! Hesabınızı kontrol edin… - Sayfa 4

DÜZENLİ OLARAK HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

Özellikle, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bekletilen paralar, sahipleri tarafından unutulduğu veya bilinmediği için alınmıyor. Bu nedenle, vatandaşların düzenli olarak hesaplarını kontrol etmeleri ve hak ettikleri destekleri alabilmek için gerekli adımları atmaları büyük önem taşıyor.

413