Gündem
23 Kas 2022 07:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2022 12:55

Düzce depreminde yaralı sayısı arttı! Bakan Koca son durumu paylaştı...

Düzce’de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son durumu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 68 kişinin yaralandığını belirtti.

Düzce bu sabah 04.08’de Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsıldı. AFAD depremin merkez üssünü Gölyaka, Sarıdere olarak belirledi.

Bölge en büyüğü 1.8 olmak üzere birçok artçı depremle sallandı. Marmara bölgesi dışında İç Anadolu bölgesi de depremden etkilendi. Düzce depreminin hissedildiği şehirler şöyle: İstanbul, Sakarya Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Bolu, Edirne’de de hissedildi.

22 YARALI TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada “Düzce’de 22 yaralımız var, birinin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır” dedi. Ancak ilerleyen saatlerde AFAD’dan yaralılara dair yeni açıklama geldi.

SABAH SAATLERİNDE SAYI 35'E ÇIKTI

Sabah saatlerinde ise AFAD, depremde Düzce’de 32, İstanbul’da 1, Zonguldak’ta 1, Bolu’da 1 kişi olmak üzere 1’i ağır 35 kişinin yaralandığını duyurdu.

YARALI SAYISI YENİDEN YÜKSELDİ

Öğleden sonra yeni açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise son durumu paylaştı.

Şu ana kadar toplam 68 kişinin yaralandığını belirten Bakan Koca, “Yaralılarımızdan birisinin durumu ağır. Entübe durumda ve solunum cihazına bağlı. Birinci kattan düşmüş. Afganistan uyruklu. 28 yaşında bir kişi. Beyin kanaması var. Toparlayabileceğini umuyoruz. Toplam 68 yaralımız var. Yaralıların 26'sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER
#düzce #deprem #afad