Politika
17 Mar 2024 09:08 Son Güncelleme: 17 Mar 2024 09:14

"Duyunca 'seçimi kazandık' dedim" diyerek açıkladı! CHP lideri Özel'den iddialı sözler

Yerel seçimler için artık son viraja girilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Balıkesir ve Hatay'daki seçim yarışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul il başkanlığı binasının satışına ilişkin para sayma görüntülerinin yayımlanmasını 'kumpas' olarak nitelendiren Özel, "Duyunca inanamadım. En yakın arkadaşlarıma 'Seçimi kazandık anlaşılan' dedim." yorumunda bulundu. Özel, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili iddialı ifadeler kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü TV'den İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri Özel, İstanbul il başkanlığı binasının satışına ilişkin para sayma görüntülerinin yayımlanmasını 'kumpas' olarak nitelendirdi. Dört yıl önce çekilmiş görüntülerin yerel seçim öncesinde servis edildiğine dikkat çeken Özel, "AK Parti en iyi bildiği işi yapıyor. Yine kumpasla karşı karşıyayız. Video ile kurulmuş bir kumpas var. Dört buçuk yıl önce çekilmiş, hukuka aykırı olarak kaydedilmiş, şantaj amacıyla kullanılmış görüntüler siyasi kumpasa alet ediliyor." diye konuştu.

"ERDOĞAN'I DUYDUĞUMDA İNANAMADIM"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı duyduğumda inanamadım. Dedim ki 'Bu filmi daha önce görmüştük." diye konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İşin içinde deste deste paraların girmesiyle bu oyun iyice kirlendi." ifadeleriyle ilgili "En yakın arkadaşlarıma 'Seçimi kazandık anlaşılan' dedim." yorumunda bulundu.

"İSTANBUL'DA 20'İN ÜZERİNDE İLÇEYİ KAZANACAĞI"

İstanbul'daki 2019'da kazandıkları 14 ilçeden kayoıp beklemediklerinin altını çizen Özel, "14+14 diye umudumuz var" diye konuştu. İstanbul'da kazanacakları ilçe sayısının 20'nin üzerinde olacağını düşündüğünü söyleyen CHP lideri, "AK Parti-MHP birlikteliğine karşı seçmen CHP’li adayların arkasına geçiyor. Sandık ittifakı kuruluyor ve bu, seçmen vicdanında kuruluyor." dedi.

"MAL VARLIĞINA BAKINCA ANLADIK"

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un açıkladığı mal varlığıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özel, "Niye söylemiyor acaba demiştik. Turgut Bey’in mal varlığına bakınca anladık" diye konuştu.

İzmir, Antalya, Hatay, Bursa ve Balıkesir'deki seçimn yarışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı;

"ANTALYA GARANTİ DEĞİL"

- Antalya’nın riski, tarihsel sürecinden geliyor. Antalya, 1980’den sonra bir gelmiş, bir gitmiş. İki kez üst üste başararak, tarihi kısırdöngüyü kıracağız. Öndeyiz ama garanti yerde değiliz.

"HATAY'DAN İYİ HABERLER GELİYOR"

- Hatay’da en iyi alternatif Lütfü Savaş’tı. Hatay’dan iyi haberler geliyor. Başa baş bir yarış içindeyiz. TİP’in adayı seçim kaybettirme potansiyeline sahip. Hatay’da görev muhalif seçmenlere düşüyor. AKP mi, CHP mi; karar verecekler?

"İZMİR'DE 5-5, PUANLIK FARK VAR"

- Önceki seçim aldığımız oydan İyi Parti ve DEM’i düştüğünüzde, AK Parti ve MHP’yi topladığınızda seçim kafa kafaya gibi geliyor. Şu an beş-beş buçuk puanlık fark var. İzmir’de riskimiz yok.

"BURSA'YI SÜRPRİZ GÖRMEM"

- Bursa’da AK Parti, seçmeniyle inatlaştı. Siyasette ağır maliyeti olur. Alinur Aktaş’tan çok ciddi rahatsızlık var. Ben Aktaş’ın devam ettiğini görünce çok şaşırdım. O yüzden Bursa’yı sürpriz görmem.

"BALIKESİR'DE BORÇLU DEĞİL ALACAKLIYIZ"

- Balıkesir’de borçlu değiliz. Mağduruz ve Balıkesirliler alacaklı. Halen bir şey istemek yerine onlar İYİ Parti jest yapsaydı, karşı jestler yapmaya hazırdık.