Medya
15 Eyl 2020 11:42 Son Güncelleme: 15 Eyl 2020 11:49

Duygu Delen'in şüpheli ölümünde flaş gelişme! Evde çok yoğun kan izleri...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, şüpheli şekilde balkondan düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen'le ilgili adli tıp raporunun kimya ve biyoloji sonuçlarına ait detayları bugünkü köşesine taşıdı.

Gaziantep’te Mehmet Kaplan’ın dördüncü kattaki evinden şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’le ilgili adli tıp raporunun kimya ve biyoloji sonuçları ortaya çıktı.

Detayları Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

Selvi'nin yazısı şu şekilde:
Soruşturmayı yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Duygu Delen’le ilgili olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’na sorduğu soruların yanıtlarının verilmesinin biraz zaman alacağı öğrenildi.

Duygu Delen olayıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’na Duygu Delen’in intihar mı ettiği yoksa öldürüldüğü mü, intihar ettiğine dair emarelerin olup olmadığı, düşmeden önce şuurunun yerinde olup olmadığı gibi sorular sorduğu ortaya çıktı.

İSTANBUL ADLİ TIP DOĞRULADI
İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas grupları ise incelemelerini tamamlayarak raporlarını sundular. Adli Tıp raporunda Mehmet Kaplan’ın 257 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kaplan’ın kan örneklerinde yapılan incelemede esrar belirlendi.

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından Mehmet Kaplan’ın kan ve idrar örnekleri üzerinde yapılan incelemede de “THC (esrar) metabolitleri saptanmıştır” denilmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu bu incelemeyi doğruladı.

Duygu Delen’in kan ve idrar örneklerinde ise alkol veya herhangi bir uyuşturucu tespit edilmedi.

MEHMET KAPLAN’IN DNA’SI TESPİT EDİLDİ
Duygu Delen, yakın çevresindekilerin anlatımına göre yaşamayı seven, hayat dolu genç bir kızdı. Daha önce yaşadığı sorunlar nedeniyle ayrıldığı erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’la bir araya geldiği evin dördüncü katından düşerek hayatını kaybetti. O günden bu yana Duygu Delen intihar mı etti, yoksa atıldı mı sorusu aydınlatılmayı bekliyor. Duygu Delen’in giysilerinden ve vücudundan alınan örneklerin incelenmesinde Mehmet Kaplan’a ait DNA örnekleri tespit edildi.

MEHMET KAPLAN’IN MESAJLARI
Mehmet Kaplan’ın cep telefonunun incelenmesinde ise arkadaşlarına sinirlerine hâkim olmakta zorlandığı ve Duygu Delen’e daha fazla zarar vermek istemediği yönünde mesajlar attığı tespit edildi. Mehmet Kaplan ifadesinde babasının ikinci eşi olan Özbek kökenli annesinin iki yaşındayken terk ettiğini ve annesini hiç görmediğini anlatmıştı.

4 METRE İLERİYE DÜŞMÜŞ
Duygu Delen olayını aydınlatmak için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titiz bir soruşturma yürütülüyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şeffaf bir soruşturma yürütülüp olayın aydınlatılmasını istemişlerdi. Kamera görüntülerinde Duygu Delen’in hiçbir hareket yapmadan yere çakılması, şuurunun açık olup olmadığı sorusunu gündeme getirmişti. Olay yerinde yapılan inceleme Duygu Delen’in apartman duvarının tam dibine düşmediği, 4 metre 13 santimetre ileriye düştüğü tespit edildi.

Yazının devamı için tıklayınız