Gündem
03 Mar 2011 14:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

DÜŞÜNÜYORUM ÖYLEYSE SANIĞIM! MUSTAFA BALBAY'DAN İKİNCİ KİTAP!

Mustafa Balbay'ın Silivri'de yazdığı ikinci kitabı "Düşünüyorum O Halde Sanığım - Zulümname" 5 Mart Cumartesi günü raflardaki yerini alacak.

İki yıldır Silivri Cezaevi'nde bulunan Balbay'ın yeni kitabı, okurlarına da yazma fırsatı tanıyor. Yazara nasıl ulaşılacağı, kitabın yayınından önce yürütülmeye başlanan "Silivri'ye Binlerce Güvercin Uçuyor" adlı meraklandırma kampanyasının www.binlerceguvercin.com adresli sitesinde açıklandı. Kitap ile birlikte verilen güvercinli kartpostallar yoluyla okurlar, destek mesajılarını yazara iletebilecek. Silivri'ye kartpostal gönderenler arasında çok sayıda gazeteci, yazar, sanatçı ve siyasetçi de bulunuyor.

'Sansürlü kitap kapağı'

Zulümname adlı kitabı çevreleyen siyah bant, Balbay'ın kapaktaki resmini "sansürlüyor." Bu yolla, basın üzerinde baskı ve cezaların yoğun olduğu dönemlerde engellenen haberlere uygulanan "karartma" yöntemine gönderme yapılıyor. Günümüzde biçim değiştiren baskı ve cezalandırmaları protesto niteliği taşıyan siyah bantın Balbay özgürlüğüne kavuşana dek satışa sunulacak tüm kitapların üzerinde yer alacağı öğrenildi.

Çıkmadan 7. baskı

Balbay'ın ilk Silivri kitabı uzun süre kitapçıların "çok satanlar" listelerindeki yerini korumuştu. Yayınevi yetkilileri, ikinci Silivri kitabına da ilginin yoğun olduğunu, yurdun dört bir yanından telefonlar aldıklarını belirtti. Kitap henüz matbaadan çıkmadan 7. baskısının yapıldığı öğrenildi.

28 Şubat ve 1 Mart tesadüfleri

Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın koğuşlarının 28 Şubat gecesi değiştirilmesi, medyada 28 Şubat sürecinin intikamı şeklinde yorumlanırken başka bir "zamanlama tesadüfü" daha yaşandı. Okurların Mustafa Balbay'a göndereceği güvercinli kartpostalların üzerinde yazarın Silivri'deki koğuş adresi kullanılmıştı. Fakat Balbay, kitabı için günlerdir sürdürülen Binlerce Güvercin adlı meraklandırma kampanyasının açıklığa kavuştuğu 1 Mart Salı gününün ilk anlarında, cezaevi içerisinde 4. bölümden 1. bölüme aktarıldı. Böylece kartpostalların eski adrese gönderilmesi durumunda Balbay'a ulaşıp, ulaşmayacağı sorusu gündeme geldi. Silivri'de 28 Şubat'ta başlayıp 1 Mart'a uzanan ani yer değişikliğinin zamanlaması bu yönüyle de dikkat çekti