Televizyon
05 Nis 2011 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

DÜŞÜK BÜTÇELİ KANIT, EN PAHALI YAPIMLARDAN EZEL'İ MAĞLUP ETTİ!

Bir süreden beri istediği reytingleri alamayan Ezel pazartesi gecesi yayınlanacak bölüm için çok umutluydu. Ancak ...

ATV'nin bağımlılık yaratan dizisi Ezel'de bu hafta büyük bir şok yaşandı. Ramiz Dayı Kenan Birkan'ın adamları tarafından öldürülerek diziden ayrıldı.
Bir süreden beri istediği reytingleri alamayan Ezel pazartesi gecesi yayınlanacak bölüm için çok umutluydu.
Ancak Ramiz Dayı'nın öldürülmesi bile Ezel'e fayda etmedi.
Ezel Totalde 4.97 AB'de ise 6.66 reyting elde etti.

Dizinin ilk başladığı günden beri Ezel ile özdeleşen hatta kimi zaman Kenan İmirzalıoğlu'nun oyunculuğunun dahi önüne geçerek başlı başına bir fenomen haline gelen Ramiz Dayı'nın diziden ayrılması bile beklentileri karşılamadı.

DÜŞÜK BÜTÇELİ KANIT KAFA TUTUYOR

Ezel dizisi kısa bir süre önce yayın saatini radikal bir kararla Pazartesi saat 22:00'a  çekti. Bu saat dilimindeki tek rakibi Kanal D'nin farklı polisiye dizisi Kanıt'tı. Ezel'in saat değişikliği ile büyük patlama yapacağı düşünülürken beklenmedik gelişmeler yaşanmaya başladı.

Kanıt yavaş yavaş izlenme oranlarını artırmaya başladı. Giderek kemikleşen bir izleyici kitlesine ulaşan düşük bütçeli Kanıt dizisi son haftalarda Ezel'e kafa tutar hale geldi.

Kanıt Ramiz Dayı'nın ölümü ile noktalanan gecede Ezel kadar reyting alırken izlenme payı rakamlarında Ezel'i geçmeyi başardı.

Kanıt pazartesi gecesi Total'de 4.77, AB'de ise 5.21 reyting alarak Ezel'in en çok reyting beklediği bölüme büyük darbe indirdi.
Kanıt'ın izlenme payı ise Total'de 15.46, AB'de ise 16.86.

Son derece düşük bir bütçe ile büyük işler başaran Kanıt dizisi, televizyon dünyasında küçük bütçelerle büyük işler yapılabileceğininde en güzel örneği oldu.