CineRadar
19 Haz 2014 22:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Düşmanı affedebilir misiniz?

Bollywood sevenler, 2. Dünya Savaşı filmlerinden hoşlananlar, bu hafta sizin haftanız! Tam 5 yeni film gösterime giriyor ve hangisi sizin için, öğrenmek isterseniz, Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizi mutlaka okuyun!

Geçmişin İzleri (The Railway Man )

Jonathan Teplitzky’nin yönettiği ve Colin Firth, Nicole Kidman, Jeremy Irvine ile Stellan Skarsgaard’ın oynadığı Geçmişin İzleri (The Railway Man), 20 Haziran 2014′de Chantier Films dağıtımıyla MovieBox tarafından vizyona çıkarılıyor.

Yıl 1942. Japonlar Singapur’u istilâ ettiklerinde sinyal subayı Eric teslim olanlardan biridir. Tayland’daki Ölüm Demiryolu inşaatına çalışan Eric, hayatta kalmayı bir şekilde başararak ülkesine döner, kendini dış dünyaya kapatır. Ve sonra bir gün güzel bir kadınla tanışır ve evlenirler. Eric’in kâbusları geri döner. Eric’in tam olarak neler yaşadığını bilen Japon subay hâlâ yaşamaktadır ve onun nerede olduğunu öğrenirler.

Öteki (The Double)

Richard Ayoade’nin yönettiği ve Jesse Eisenberg, Mia Wasikowaska, Noah Taylor ile Wallace Shawn’ın oynadığı Öteki (The Double), 20 Haziran 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Cinema Group tarafından vizyona çıkarılıyor.



Simon, utangaç, annesi tarafından küçümsenen ve rüyalarının kadını Hannah tarafından bir türlü fark edilmeyen bir adamdır. Dünyanın ona kayıtsızlığını değiştirmek içinse elinden bir şey gelmemektedir. Ta ki, iş yerine ona tıpatıp benzeyen James gelene kadar. James onun fiziksel olarak ikizidir ama karakter olarak tam zıddıdır. Bir anda herkesin gözdesi oluverir ve Simon’un bütün yaşamını ele geçirmeye başlar.

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 (How to Train Your Dragon 2)

Dean DeBlois’in yönettiği ve Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler ile Craig Ferguson’un seslendirdiği animasyon film Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 (How to Train Your Dragon 2), 20 Haziran 2014’de The Moment Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Astrid, Südüklü ve ekibin geri kalanı adanın yeni popüler sporu olan ejderha yarışlarına katılmak için birbirlerini gaza getirirken, ayrılmaz ikilimiz gökyüzünde maceradan maceraya atılıyor ve yeni dünyalar keşfediyorlar. İki kafadar kendilerini, yüzlerce yeni vahşi ejderhaya ve gizemli Ejderha Binicisine ev sahipliği yapan buzdan bir mağarada çıkan bir savaşın ortasında buluyorlar.

Dhoom: 3

Vijay Krishna Acharya’nın yönettiği ve Aamir Khan, Katrina Kaif, Tabrett Bethell ile Abhishek Bachchan’ın oynadığı Dhoom: 3, 20 Haziran 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sahir, sahibi oldukları sirkte babası ile birlikte gösteriler yapan yetenekli bir çocuktur. Sirkin kapanmaması için bankadan kredi çeken babanın bu borcu ödemesi mümkün olmayacaktır. Baba intihar etmeye mecbur bırakılır. Sahir babasının intiharına şahit olmuş ve tüm hayatını bu olayın intikamını almaya adamıştır. İntikam yolu ise soygun yapmaktan geçecektir. Fakat o bir palyaço, illüzyonist ve sihirbaz olarak büyüdüğünden soygunlar da hiç sıradan olmayacaktır.

Tom Çiftlikte (Tom à la Ferme – Tom at the Farm)

Xavier Dolan’ın yönettiği ve Xavier Dolan, Pierre Yves Cardinal, Lise Roy ile Evelyne Brochu’nun oynadığı Tom Çiftlikte (Tom à la Ferme – Tom at the Farm), 20 Haziran 2014’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir psikolojik gerilim olan filmde yönetmen Dolan’ın canlandırdığı Tom, sevgilisi Guillaume’un cenazesi için Quebec kırsalına gidiyor. Orada, Guillaume’un annesi ve maço abisi Francis ile tanışıyor. Kederli ailenin bu ilişkiden haberinin olmadığı açık olmasına açık da, Francis şaşırtıcı bir oyunun kurallarını birer birer koymaya başlayınca işler iyice karışıyor. Bu oyun Tom’u hem boğuyor hem heyecanlandırıyor.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.