Polemik & Kulis
28 Mayıs 2014 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Düşesin poposu tartışma yarattı: Her kadının poposu eşit mi değil mi?

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild’in, Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın poposunun gözüktüğü fotoğrafı yayımlaması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Bild gazetesi, Düşes’in Avustralya gezisi sırasında eteğinin havalandığı fotoğrafı satın alarak pazar günü yayınladı. Gazete, fotoğrafı reality şov yıldızı Kim Kardashian ve kardeşi Khloe Kardashian’ın arkadan çekilmiş görüntüleri ile kullanarak “Haftasonumuzu hareketlendiren popolara teşekkürler” başlığını attı.

Bunun üzerine kraliyet yanlısı  İngiliz Daily Mail, gazetelerin haber yaparken, düşesin özel hayatının gizliliği hususunda dikkatli olması gerektiğini savunarak Bild‘i eleştirdi.

İngiltere’nin sol eğilimli ve cumhuriyetçi gazetesi Guardian ise Daily Mail’i ‘dürüst olmamakla’ suçladı. Guardian’daki “Her kadının poposu eşit yaratılmadı” başlıklı yorum yazısında, Daily Mail ve benzeri tabloid gazetelerinin ünlülerin frikiklerinin peşine düşüp bunları haberleştirerek para kazandığı hatırlatıldı. Holly Baxter imzalı yazıda, sadece kraliyet üyesi olduğu için Daily Mail’in Kate’in fotoğrafını sansürlemesi ‘ikiyüzlülük’ olarak nitelendirildi.