Gündem
19 Mar 2010 08:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

DÜŞECEK Mİ KALACAK MI? PFDK'IN DİYARBAKIR KARARI NE OLDU?

PFDK, Diyarbakırspor'a taraftarlarının Belediye maçında çıkardığı olaylar nedeniyle cezayı kesti.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle Diyarbakırspor’a bu kez de üç maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi. Kurul, yeşil-kırmızılı kulübe ayrıca 60 bin lira da para cezası kesti. Diyarbakırspor, Bursaspor maçında aldığı 3 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasından sonra dünkü kararla bu sezon sahasında seyircisiyle buluşamayacak.PFDK, Ankaragücü maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat yüzünden söz konusu eylemin ikinci kere tekrarını gözönüne alarak Galatasaray’a 80 bin lira para cezası verdi. Kurul, aynı müsabakada bir taraftarın tribünden atılarak yaralanması ve saha olayları nedeniyle de 100 bin lira cezası öngördü. Yayın yetki belgesi olmayan bir televizyon kuruluşunun stadyumda çekim yapmasından dolayı verilen 5 bin lira ile birlikte sarı-kırmızılı kulübün önüne konulan fatura toplam 185 bin liraya ulaştı. Bir seyircinin tribünden atılması nedeniyle saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası alacağı tartışılan Galatasaray böylece gelecek hafta Fenerbahçe derbisinde söz konusu tehlikeden kurtulmuş oldu.

Disiplin Kurulu, geçtiğimiz hafta Galatasaray maçında taraftarlarının neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Ankaragücü’ne bir resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası kesti.

Bu arada Beşiktaş, Denizlispor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10 bin lira para cezası aldı.

Diyar devam edecek
Futbol Federasyonu’nun bugün yapacağı olağanüstü yönetim kurulu toplantısında, İstanbul B.Bld. - Diyarbakırspor maçının sonucunu 1-0 ev sahibi takım lehine olarak tescil edeceği bildirildi.
Federasyon’un İstinye’deki binasında saat 15.30’a başlayacak toplantıda 87. dakikasında hakem Hüseyin Göçek tarafından tatil edilen maçın temsilcileri Osman Arpacıoğlu ve Mümtaz Şoğur dinlenecek. Ayrıca İstanbul Valiliği tarafından hazırlanan raporu değerlendirecek olan yönetim, maçın görüntülerini de izleyerek kararını verecek.

Disiplin Talimatı’nın 20. maddesinin b bendi uyarınca Bursaspor maçının sonucunu 3-0 Diyarbakır aleyhine tescil eden yönetim kurulunun, Belediyespor maçıyla ilgili de benzer bir karar vermesi durumunda yeşil-kırmızılı takımın küme düşürülmesi olasılığı bulunmasına rağmen, böyle bir karar çıkma ihtimalinin yok denecek kadar az olduğu bildirildi. 

Marşlı  protesto
Diyarbakır’da bir grup taraftar, Bursaspor maçının ardından Futbol Federasyonu tarafından yeşil-kırmızılı takıma verilen 3 maç saha kapatma cezasının haksız olduğunu iddia ederek, Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü’nün önüne siyah çelenk bıraktı. Sık sık "Biz taraftarız terörist değil" ve "Kayserispor kardeşimiz" sloganı atan grup "İstiklal Marşı" okuduktan sonra dağıldı.

ETİKETLER
#diyarbakır #pfdk