Spor
06 Nis 2023 13:44 Son Güncelleme: 06 Nis 2023 15:30

Dusan Tadic’ten Orkun Kökçü’ye çirkin hareket! Orucuyla dalga geçti…

Hollanda Kupası'nda Ajax ile Feyenoord'un karşı karşıya geldiği mücadelede her dakika gerilim vardı. Maça Dusan Tadic ile milli oyuncumuz Orkun Kökçü'nün kavgası damga vurdu.

Hollanda Kupası’nda Ajax’ın Feyenoord’u 2-1 mağlup ettiği mücadeleye milli yıldızımız Orkun Kökçü ile Ajax kaptanı Dusan Tadic arasında çıkan kavga damga vurdu.

OYUN 2 KEZ DURDU

Ajax’ın finale yükseldiği mücadele oldukça gergin ortamda başladı. Maçın ilk dakikalarında tribünlerde yakılan meşaleler nedeniyle maç bir süre durdu. Daha sonra Davy Klaassen’in başına yabancı madde isabet etmesi nedeniyle bir kez daha duran oyunda tansiyon bir türlü düşmedi.

Mücadelede 60. dakikaya gelindiğinde tribünden atılan bir çakmağın isabetiyle Klaassen’in kafası kanamaya başladı. Müsabakanın hakemleri, olayların ardından takımları soyunma odalarına gönderdi. Bir süre sonra yeniden başlayan maçta dakikalar 61’i gösterdiğinde bu kez Orkun Kökçü ile Tadic bir ikili mücadelenin ardından birbirine girdi.

YAPTIĞI HAREKET ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Dusan Tadic, Orkun Kökçü’ye yaptığı sert hareketin ardından bununla yetinmeyip milli oyuncuyu yere itti. Ayağa kalkan Orkun Kökçü, Dusan Tadic’in üzerine yürüyünce olaylar büyüdü. Takım arkadaşları iki oyuncuyu ayırmak için yanlarına gelirken Sırp oyuncunun yaptığı çirkin hareket gerilimi tırmandırdı.

Eliyle önce ağzını ardından çimleri gösteren Dusan Tadic, karşılaşmanın ilk bölümlerinde orucunu açan Orkun Kökçü’yle dalga geçti. Tadic’in bu hareketi sonrasında iyice sinirlenen Kökçü’yü sakinleştirmekte takım arkadaşları oldukça zorlandı.

Feyenoord’un müslüman oyuncuları Orkun Kökçü ve Oussama Idrissi, Ajax maçının 29. dakikasında oyuna verilen arada sahada diz çökerek oruçlarını açmıştı.

DAHA ÖNCE DE ELİNİ SIKMAMIŞTI

Orkun Kökçü, Türkiye’deki depremzedelere destek için üzerinde Türk bayrağı bulunan pazubendi takmayı reddeden Sırp futbolcunun elini sıkmamıştı. Orkun'un bu tavrının altında yatan nedeninin Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından organize edilen destek pazubendinin Sırp oyuncu Dusan Tadic tarafından takılmaması olarak gösterilmişti.