Gündem
16 Şub 2011 22:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

DURSUN ÇİÇEK İLE TRT ARASINDAKİ HUKUK SAVAŞINI KİM KAZANDI?

TRT-2'de yayımlanan haber bülteni ile ilgili olarak Dursun Çiçek'in TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Erol Yüksel'e açtığı dava sonuçlandı.

TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Erol Yüksel, TRT-2’de, yayımlanan haber bülteninde, Albay Dursun Çiçek’e hakaret edildiği iddiasıyla yargılandığı davada “suçun unsurlarının oluşmadığı” gerekçesiyle beraat etti.

TRT-2’de 10 Aralık 2009’da, Reşadiye’de 7 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin haberin devamında Deniz Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek’in isminin zikredilmesiyle, Çiçek’e hakaret edildiği iddiasıyla yargılanan TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Erol Yüksel beraat etti.

Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanan ve hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen Yüksel dünkü duruşmaya avukatı Adnan Şeker ile katıldı. Çiçek’in avukatı olarak da kızı İrem Çiçek katıldı.

Avukat Çiçek, müvekkilinin, sanık Yüksel tarafından Reşadiye saldırısının sorumlusu olarak değerlendirildiğini ve buna göre yayın yapıldığını savunarak, ’’Her ne kadar yayında buna işaret edilmediği söylenilmekte ise de müvekkilim ile 7 askerimizin şehit edildiği haberi arasında açıkça bir ilişki kurulmuştur. Sanığın bundan önceki savunmalarının kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır.” dedi. Çiçek, sanık Yüksel’in cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Erol Yüksel ise 20 yıldır basın hayatı içinde bulunduğunu ve birçok yayının icrasında da bulunduğunu belirterek, dava konusu haberin, avukat Çiçek’in beyanı doğrultusunda yayın yapılıp yapılmadığı hususunda yeniden izlenilmesini istedi.

Yüksel haber gerçekten hakaret içeriyorsa bütün haberlerin hakaret olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel savunmasında haber içinde olay yerinin neresi olduğunu mercek altına aldıklarını ve Ergenekon iddianamesinden alıntılar yaparak haberi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu sebepten dolayı Yüksel, haberde hakaret kastının bulunmadığını bildirdi.

Sanık Yüksel’in avukatı Adnan Şeker de müvekkilinin savunmasında bahsi geçen hususların değerlendirilmesi için soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Yüksel, atılı suçu işlemediğini ileri sürerek, ’’Bir insanın memleketinin Reşadiyeli olmasının söylenmesi hakaret içermez. Suçsuzum, beraatımı istiyorum’’ diye konuştu. Tarafları dinleyen hakim atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanık Yüksel’in beraatına karar verdi.

Daha önce de Ankara 7. Sulh Hukuk Mahkemesindeki Kurmay Albay Dursun Çiçek’in Taraf Gazetesi Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’a açtığı tazminat davası reddedilmişti. Taraf’ın yaptığı haberleri inceleyen mahkeme, tazminat gerektirecek bir durumun olmaması sebebiyle tazminat talebinin reddine karar vermişti.