Medya
08 Ara 2013 19:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Dursun Çavuş'un hikayesi beyazperdede

Adıyaman’da ilk kez bir sinema filmi çekildi. Yaşanmış bir hikayeden uyarlanan Dursun Çavuş, Adıyaman’da yaşanan bir seçim yarışında meydana gelen komik olayları konu ediniyor.

ADIYAMANLI İLK FİLM…

Konusunu yaşanmış gerçek bir olaydan alan ‘Dursun Çavuş’ filmi vizyon için gün sayıyor. Yapımcılığını Evrensel Medya Grup Başkanı Ali Avcı’nın üstlendiği Dursun Çavuş filminin çekimleri Adıyaman’da gerçekleştirildi. Film bu bakımdan Adıyaman’da çekilen ilk Türk filmi olma özelliği taşıyor.

Traji-Komik bir seçim yarışının hikâyesini anlatan filmin oyuncu kadrosu da dikkat çekiyor. Hatırlanacağı üzere daha önce konusunu Adıyaman’da yaşanan olaylardan alan Beynelmilel filmi Tarsus’ta çekilmiş ve bu durum o dönemde Adıyamanlıları çok üzmüştü. Hop Dedik Deli Dumrul filminin yapımcısı Ali Avcı’da, uzun çalışmalar sonrasında oldukça geniş bir kadroyla Adıyamanlıların bu üzüntüsünü silmek üzere kolları sıvadı. Adıyaman’ın unutulmaz karakterlerinden Dursun Çavuş’un hikâyesini beyaz perdeye taşıyan Ali Avcı, böylece konusu Adıyaman’da geçen ve tamamı Adıyaman’da çekilen ilk Türk filmine de imza atmış oldu. Adıyamanlıların büyük desteğini gören filmde kullanılan çekim teknikleri ise seyirciye görsel bir sinema şöleni sunmaya hazırlanıyor. Dursun Çavuş filminin çekimleri 4 haftada tamamlandı. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği çekimlerde, film içinde yöre halkından 1500 figüran filme dahil edildi.

ZENGİN OYUNCU KADROSU…

Yönetmenliğini usta sinemacı Ali Engin’in yaptığı Dursun Çavuş’un başrollerini ise Turan Özdemir, Perihan Savaş, Umut Oğuz, Seden Kızıltunç  ve Sinan Bengier paylaşırken, projenin sanat yönetmenliğini ise başarılı tiyatro ve sinema oyuncusu Selahattin Taşdöğen üstlenmiş.

Senaryosunu Ali Engin’in yazdığı Dursun Çavuş’un, adından çok söz ettireceğe benzeyen kısa konusuna gelince;  Adıyaman’da yaşayan Dursun Çavuş postacılık yaparak geçimini sağlayan sade bir vatandaştır. Oğlu Abuzer’in Belediye Başkanı Reşat ağanın. Kızına aşık olması ile işler karışır. Ağayla ters düşen Dursun Çavuş karısı Server ve kasabalıların gazına gelip emekliliği ister ve Belediye Başkanlığına adaylığını koyar. İşte olaylar da bu adaylık sürecinden sonra traji komik bir hal almaya başlar. Sıcak bir Anadolu hikayesi olarak dikkat çeken Dursun Çavuş filmi 10 Ocak’ta seyirci ile buluşacak.