Politika
20 Kas 2021 15:25 Son Güncelleme: 20 Kas 2021 15:40

Durmuş Yılmaz özür diledi, Cüneyt Özdemir sitem etti! "Değdi mi bu kadar insanı uykusuz bırakmaya?"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, Resmi Gazete'nin iyi takip edilmesi gerektiğini belirterek ekonomi yönetiminde değişiklik yapılacağını öne sürmüştü. Öngörüsü gerçekleşmeyen Yılmaz, bugün yeni bir açıklama yaparak özür diledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada ekonomi yönetimine dair dikkat çeken iddialar ortaya attı. Resmi Gazete'nin iyi takip edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, ekonomi yönetiminde değişiklik yapılacağını işaret etmişti.

"BU GECE BİR ŞEY OLABİLİR"
Yılmaz, "Ben, sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece saat 00.00'dan sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum; bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk Lirası'nın üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 00.00'dan sonra Resmi Gazete'yi takip edin diyorum ve herkese iyi hafta sonları diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İDDİASI GERÇEKLEŞMEYİNCE ÖZÜR DİLEDİ
Yılmaz'ın iddiası büyük ses getirmiş haberlere manşet olmuştu. Ancak Yılmaz'ın iddiası gerçekleşmedi ve ekonomi yönetiminde bir görev değişikliği olmadı. Bu gelişme sonrası Yılmaz yeni bir açıklama yaparak özür diledi.

"KULİS BİLGİM VE DUYUMUM YOKTU"
Yılmaz, "Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00'den sonra yapıldığı; hafta içinde sayın Hazine ve Maliye Bakanı'nın para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine, sayın Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle Bakan'ın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim." ifadelerini kullandı.

GAZETECİ CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN TEPKİ GELDİ

Gazeteci Cüneyt Özdemir de İP’li Durmuş Yılmaz’a tepki gösterdi. Özdemir sosyal medya hesabından Yılmaz'a “Değdi mi bu kadar insanı uykusuz bırakmaya Durmuş bey?” diye yanıt verdi.