Gündem
03 Ara 2010 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

DÜNYAYI SARSAN WIKILEAKS'E AMAZON ENGELİ! SERVERLAR NEDEN KAPANDI?

Dünyayı sarsan diplomatik belgeleri yayınladıkça tehdit üzerine tehdit alan WikiLeaks sitesine erişim engellendi

Dünyanın birinci gündemi haline gelen wikileaks belgelerinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu haftanın başından bu yana server'ları Wikileaks'e ev sahipliği yapan Amazon bu ilişkiye son verdi. Wikileaks bu durumu Twitter'dan yaptığı açıklamayla duyurdu. Amazon ise henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

WİKİLEAKS SERVER'LARI KAPATILMIŞTIR
Wikileaks Twitter mesajında "Amazon'da bulunan Wikileaks server'ları kapatılmıştır. Söz özgürlüğü, özgürlüğün ülkesi – iyi o zaman, biz de dolarlarımızı Avrupa'daki insanları çalıştırmak için harcarız" dedi.

Dün Türkiye saatiyle öğleden sonra bir müddet erişilemeyen siteye akşam saatlerinde erişim yeniden açıldı.

İLK RESMİ AÇIKLAMA
ABD'de Senatör Joe Lieberman, olayı duyuran ilk resmi ağız oldu. Wikileaks'i en ağır dille eleştiren isimlerden biri olan Lieberman, Amazon yetkililerinin kendisine siteyi çökerttiklerini bildirdiğini söyledi.

KARAR DOĞRUDUR
Lieberman yaptığı yazılı açıklamada, "Keşke Amazon, Wikielaks'in daha önce kamuoyuyla gizli belgeler paylaşmasının ardından böyle bir karar alsaydı. Şirketin Wikileaks'i kapatma kararı doğrudur ve Wikileaks'in dağıtım için kullandığı diğer şirketlere de örnek olmalıdır" dedi.

AMAZON'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ
İnternet üzerinden perakende satış yapan Amazon'un ABD'nin çeşitli noktalarında server'ları bulunuyor. Şirket üçüncü şahıslara serverlarında alan kiralıyor. Amazon'dan henüz Wikileaks'le ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

ETİKETLER
#wikileaks #amazon