CineRadar
12 Ağu 2016 09:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:27

Dünyayı bu kez kötü adamlar kurtaracak!

Görkemli çizgi roman uyarlaması Suicide Squad’ın sinema salonlarına çıkarma yaptığı 12 Ağustos haftasında hangi filmler gösterime girecek? Cineradar köşemizden okuyun.

Suicide Squad’ın başına tüm DC uyarlamalarının başına gelen şey geldi; filmden önce beklenti yükseltildi, fragmanlar, spotlar, oyuncu yorumları vs. Hepimiz gazı aldık ve filmin ilk gösteriminden sonra büyük çöküş!

Dış basında, SS’ın “şimdiye kadar yapılmış en kötü süper kahraman filmi” olduğu ve benzeri iddialar içeren eleştiriler okuduk, hem de birden fazla… Böyle cümleler kuranların basit bir mahalle kavgasından hallice kapışmaların yaşandığı Marvel’ın Civil War’una başyapıt muamelesi çekmesi gözlerden kaçmasa da insan etkileniyor, “ortada seyretmeye değer bir şey yokmuş, bu yaz sıcağında kalkıp sinemaya gitmeyelim” diyor ama siz demeyin, gidin! Film gayet seyirlik bir iş, bol kahramanlı bir alacakaranlık hikayesi…

Suicide Squad oldukça gürültülü ve oyalayıcı bir film. Senaryosu ve karakter yaratımı çizgi romandaki kadar felsefe yüklü ve karanlık değil ama derdi herkese bilet satmak olan bir Hollywood prodüksiyonunun sınırlarına gitmeyi başarmış. Belki ileride 18 yaş üstü bir Suicide Squad macerası izleyebiliriz, o zaman asıl kıvamı gelir ancak bu da bilet parasının hakkını veren keyifli bir film. David Ayer’in yönetmenliği de asgari gereklilikleri karşılıyor. Kasıtlı üretilmiş eleştirilerden uzak durun ve dünyayı bir kez daha kurtarmaya hazır olun! İyi seyirler…

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Suicide Squad: Gerçek Kötüler

David Ayer’in yönettiği ve Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto ile Jai Courtney’in oynadığı Suicide Squad: Gerçek Kötüler (Suicide Squad), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki Süper Güçlü Kötü Adamları biraraya getir, devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönder. Ancak, bu İntihar Timi, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedecekleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacaklardır bilinmez.

Cafe Society

Woody Allen’in yönettiği ve Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively ile Parker Posey’in oynadığı Cafe Society, Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



1930’larda geçen Cafe Society’de Bronx’da doğan Bobby Dorfman’ın aşka yakalandığı Hollywood’a gidişini ve sonra sosyetenin kıpır kıpır gece hayatında ortalığı toza dumana kattığı New York’a dönüşünü izliyoruz. Bobby’nin renkli aile yaşamında olup bitenlere odaklanan film, dönemin heyacanını ve şaşaasını yansıtan film yıldızlarına, sosyeteye, playboylara, güzel kadınlara, politikacılara ve gangsterlere yazılmış şaşaalı ve parıltılı bir şiir.

Lanetli Anahtar: Cinlerin Gazabı

Hasan Gökalp’in yönettiği ve Zeynep Buse Kale, Ayça Büsküvütçü, Zeynep Ülkü Kam ile Deniz Yalımcan’ın oynadığı Lanetli Anahtar: Cinlerin Gazabı, İGA Medya Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir grup, arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışırken içinden çıkılmaz bir belanın içine düşerler. Kendisine büyü yapılan arkadaşlarını kurtarmak adına internetten indirdikleri büyü ve cin yazılarını yakan grup tehlikeli bir kabile olan Daktylos cinlerinin hedefi haline gelir. İda dağında yaşayan Daktylos cinlerinin en azgını olan Damanaus’un gazabından kimse kurtulamamıştır ve yeni hedefi de genç gruptur.

Vahşet Gecesi

J. M. Cravioto’nun yönettiği ve Tina Ivlev, Richard Tyson, Bianca Malinowski ile Kristoffer Kjornes’in oynadığı Vahşet Gecesi (Bound to Vengeance), Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Erkek arkadaşıyla mutlu bir hayatı varken, kaçırılarak Phil adında gözü dönmüş bir sapık tarafından uzun süredir bir evin bodrumunda tutulan Eve, yaptığı bir planla adamın elinden kurtulur. Evden kaçmak üzereyken üzerinde numaralar yazan başka kızların fotoğraflarıyla ve bir dizi anahtarla karşılaşır. Onun kaderini paylaşan başka kızlar da vardır ve hepsi şehrin farklı ve değişik yerlerinde tutulmaktadır.

Veronique’in İkili Yaşamı

Krzysztof Kieslowski’nin yönettiği ve Irene Jacob, Philippe Volter, Sandrine Dumas ile Aleksander Bardini’nin oynadığı Veronique’in İkili Yaşamı (La Double Vie de Veronique), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İki şehirde, yani biri Varşova’da, diğeri Clermon Ferrand’da iki kız, aynı anda doğmuşlar ve 20 sene geçmiştir. Ortak hiçbir şeyleri yoktur, ne baba, ne anne ne büyükanne veya büyükbaba. Aileleri hiç tanışmamıştır. Ancak birbirlerinin aynısıdırlar. İkisi de solaktır, çıplak ayakla yürümeyi severler. İkisinin de muhteşem, eşsiz sesleri, gelişmiş müzikal algıları ve tespit etmesi zor kalp gelişim bozuklukları vardır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.