Gündem
14 Mayıs 2015 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Dünyanın tüm Romanları Şişli’de birleşiyor!

Şişli’de kültürler, “Dün, Bugün, Yarın – Romanlar” Sempozyumu’nda buluşuyor. Sempozyum sonrası Roman dünyasının iki kraliçesi Kibariye ve Esma Redzepova aynı sahneyi paylaşacaklar.

Şişli Belediyesi, Türkiye’de ve Avrupa’da yaşayan Romanları bir araya getiriyor. Roman Gençlik Derneği ile ortaklaşa düzenlenecek “Şişli’de Kültürler Buluşması” etkinliklerinin ilki, 15 Mayıs Cuma günü Roman toplumu özelinde “Dün, Bugün, Yarın-Romanlar” adlı sempozyum ile başlayacak ve sonrasında 16 Mayıs Cumartesi günü Kibariye ve Esma Redzepova’nın konseri ile devam edecek.
Şişli Belediyesi, Avrupa’dan ve Türkiye’den Roman konularında aktif kurum ve kuruşların temsilcilerine ev sahipliği yaparak, Roman vatandaşlar için uygulanan politikaların ve sonuçlarının farklı boyutlarıyla tartışılması için bir platform sağlayacak. Roman araştırmaları üzerine akademik bir katkı yapabilmek adına; Avrupa’daki ve Türkiye’deki iyi örneklerin paylaşılacağı, sorunların tartışılacağı ve nihayetinde önerilerin dile getirileceği etkinlikte, üniversite ve sivil toplum dünyasından pek çok temsilci bir araya gelecek. 

İki gün sürecek olan konferans sonrasında 16 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00-20.00 arasında Cevahir Alışveriş Merkezi önünde Roman sanatçılar Kibariye ve Esma Redzepova ilk kez aynı sahneyi paylaşarak en güzel Roman şarkılarını birlikte seslendirecekler.