Gündem
05 Mar 2020 14:39 Son Güncelleme: 05 Mar 2020 14:47

Dünyanın gözü Moskova’da: Kritik görüşme başladı

İç savaşın, şiddetin ve terörün 9 yılı aşkın bir süredir bitmek bilmediği Suriye'de son günlerde artan gerilimi çözüme kavuşturmak için en kritik görüşme bugün Moskova'da gerçekleştiriliyor.

İdlib’de 38 askerimizin şehit düşmesinin ardından bölgedeki dengeler için en kritik görüşme bugün gerçekleşiyor… Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Moskova’ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

TSİ 14:00’te bir araya gelen Erdoğan ve Putin, önce basının karşısına geçerek kısa bir açıklama yaptı. Daha sonra toplantıya geçen iki lider bugünkü gündem ile ilgili bilgiler paylaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib’de şehit düşen Türk askerleri için başsağlığı dileğinde bulunurken, “Bu tür olayların tekrarlanmaması için görüşeceğiz. Suriye ordusu dahil hiç kimse, Türk askerlerinin orada olduğunu bilmiyordu. Suriye ordusunun gerçekten ciddi kayıpları var. Suriye’deki durum doğrudan görüşmelere ihtiyaç var. Çok önem verdiğimiz Rus-Türk ilişkilerine zarar vermemesi için teferruatlı bir şekilde meseleleri görüşmeye ihtiyaç var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin “tavan yaptığını” söylerken, iki ülke ilişkilerinin de kuvvetlendirilmesini istediği dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada alacağımız kararlar bölgeyi de ülkemizi de rahatlatacaktır” dedi.