Dünya
30 Kas 2023 18:42 Son Güncelleme: 30 Kas 2023 20:50

Dünyanın en yaşlı insanı uzun hayatın sırrını paylaştı: ‘Bu iki besini tüketin...’

Güney Afrika'da yaşayan ve geçtiğimiz aylarda 129 yaşına girerek 'Dünyanın en yaşlı insanı' unvanını elinde bulunduran Nkukuthane Johanna Mazibuko, uzun yaşamın sırrını açıkladı. Mazibuko, iki besin önerisinde de bulundu.

Güney Afrika'da yaşayan Nkukuthane Johanna Mazibuko geçtiğimiz aylarda 129 yaşına girdi. 'Dünyanın en yaşlı insanı' unvanını elinde bulunduran Mazibuko, uzun yaşamın sırrını açıkladı.

Mazibuko, insanlara sağlıklı yaşam önerilerinde bulundu.

Güney Afrikalı Mazibuko, bir mısır çiftliğinde doğduğunu ve 12 kardeşten en büyüğü olduğunu söyledi.

129 yaşındaki Mazibuko, çok iyi şartlarda yaşadığını ve hiçbir sorununun olmadığını söyledi.

Çocukluğunu hatırlayamadığını belirten Mazibuko, çiftliklerde çekirge istilası olduğu zamanlarda bazılarını yakalayıp yediklerini ve tadının da ete benzediğini söyledi.

UZUN YAŞAMAK İSTEYEN BU İKİ BESİNİ YEMELİ
Mazibuko, büyürken ise yediği besinler arasında taze süt ile yabani ıspanak olduğunu söyledi.

İngiltere merkezli Mirror gazetesi, Mazibuko'nun 129. doğum gününü görmesinde bu besinlerin yardımcı olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Artık modern yiyecekler yediğini söyleyen Mazibuko, küçüklüğünün yemeklerini çok özlediğini belirtti.

Hatırlayamadığı bir yaşta yaşlı bir dul ile evlendiğini söyleyen kadın, kocasının kendisine çok iyi baktığını da ifade etti.

Johanna Mazibuko'nun 2'si hayatta toplam 7 çocuğu var. Ayrıca 50 kadar torunu ile torununun torunu da ailesinde yer alıyor.

Evlendikten sonra çiftliklerde çalışarak geçimini sağladığını söyleyen Mazibuko, "Yetiştirdiğimiz şeylerle geçinirdik. Erzakları satıp para kazanırdık" dedi.