Dünya'nın 'en güçlü' ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

US News & World Report tarafından yayınlanan bu yılki küresel güç sıralaması anketine 17 bin kişi katıldı. Sıralama, katılımcıların siyasi, ekonomik ve askeri güç gibi faktörlere ilişkin algılarına dayanarak bir ülkenin potansiyel gücünü değerlendirdi.

Dünya'nın 'en güçlü' ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? - Sayfa 1


US News & World Report tarafından yayınlanan bu yılki küresel güç sıralamasına göre ABD, Çin ve Rusya 2023 yılında da dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alıyor.

113
Dünya'nın 'en güçlü' ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? - Sayfa 2

"En Güçlü Ülkeler" çalışmasının bir parçası olan sıralamada 17 bin kişi, 87 farklı ülke hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Sıralama, katılımcıların siyasi, ekonomik ve askeri güç gibi faktörlere ilişkin algılarına dayanarak bir ülkenin potansiyel gücünü değerlendiriyor.

213
Dünya'nın 'en güçlü' ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? - Sayfa 3

10 - BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ
US News, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 20. yüzyılın ortalarında petrolü keşfetmesinin ekonomisini hızla dönüştürdüğünü belirtti.

Haberde, BAE'nin kişi başına düşen GSYH'sinin şu anda Batı Avrupa'nın önde gelen ülkeleriyle karşılaştırılabilir düzeyde olduğu belirtildi.

US News, Dünya Ekonomik Forumu'na göre ülkenin Arap dünyasındaki en rekabetçi ekonomiye sahip olduğunu belirtti.

Ancak BAE geçen yılki sıralamada bir sıra gerileyerek komşu Suudi Arabistan'ın önüne geçti.

313
Dünya'nın 'en güçlü' ülkeleri listelendi: Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? - Sayfa 4

9. SUUDİ ARABİSTAN
US News, Suudi Arabistan'ın dünyanın en büyük petrol tedarikçisi olduğunu ve küresel petrol arzının tahminen dörtte birini karşıladığını belirtti.

Haberde ülkenin OPEC'in kurucu üyesi ve Dünya Ticaret Örgütü'nün yanı sıra diğer uluslararası kuruluşların da üyesi olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan, özellikle ekonomik ve siyasi etkisine dikkat çekilerek 11. sırada yer aldığı geçen yıla kıyasla iki sıra yükseldi.

413