Dünya
22 Şub 2023 11:00 Son Güncelleme: 22 Şub 2023 11:04

Dünyanın en çok suç işlenen şehirleri açıklandı

Kamu Güvenliği ve Ceza Hukuku Halk Konseyi (CCSPJP) tarafından rapor yayımlandı. Dünya genelinde en çok suç işlenen kentleri belirlendi. Buna göre yayımlanan raporda en yüksek suç oranına sahip 10 şehirden 9'u aynı ülkede çıktı.

Kamu Güvenliği ve Ceza Hukuku Halk Konseyi (CCSPJP) tarafından hazırlanan raporla dünya genelinde en çok suç işlenen 50 kent listelendi.

Hazırlanan rapora göre Meksika'nın Colima kenti geçtiğimiz yıl her 100 bin kişi başına 181.94 cinayet oranı ile liste başı oldu.

6 yıldır dünyanın en tehlikeli kentlerine ev sahipliği yapan Meksika, bu yıl da hazırlanan rapora damgasını vurdu. Nüfusu 300 binin üzerinde ve suç oranı yüksek 50 kentin belirlendiği raporda Meksika'dan 17 kent bu listeye girdi.

NTV'de yer alan habere göre CCSPJP tarafından açıklanan istatistiklere göre yine dünyada en yüksek suç oranına sahip 10 şehirden 9'u yine Meksika'da bulunuyor. 

HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ

Hazırlanan rapora göre Meksika'da faaliyet gösteren suç örgütlerinin eylemlerine göz yuman ve böylece çetelere hareket alanı açan hükümet sert bir şekilde eleştirildi. "Şu an Meksika'da olduğu gibi suçluların rahatça şiddeti benimsemesine ve bunu açıkça yapmasına izin veren kamu güvenliği politikası uygulayan başka bir ulusal hükümet yok" ifadesi kullanıldı.

Söz konusu suçlara karşı önlem alan ülkelerde dikkate değer ilerleme kaydedildiği vurgulanan raporda, geçmişte dünyada en çok şiddet işlenen ülkelerden El Salvador ve Guatemala'nın etkili önlemlerle cinayet oranlarını düşürdüğü belirtildi.