Gündem
27 Haz 2010 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

DÜNYADA SON YAZILI GAZETE HANGİ TARİHTE BASILACAK?

İnternet gazeteciliğinin basılı gazetelerin önüne geçmeye başlaması yazılı basının sonunu getirdi mi?

İntel Türkiye İş Geliştirme Müdürü Burak Aydın, yapılan araştırmaların 2020’de internete bağlı 20 milyar cihazın olacağını ortaya koyduğunu belirterek, "Teknoloji hayatımızın her alanında çok daha fazla yer alacak" dedi.

Bu süreçte, internetin hızla yaygınlaşması ve daha fazla insan tarafından kullanılması ile sosyal ağların keşfedildiğini belirten Aydın, "Türkiye bu alanda o kadar öne çıktı ki dünyada facebook kullanımında ilk 3’e girmeyi başardı"diye konuştu.

Aydın, internet gazeteciliğinin basılı gazetelerin önüne geçmeye başladığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Artık insanlar haberleri anlık olarak internetten takip ediyor. Bunun yanında insanların blogları, twitter hesapları olmaya başladı. İnsanlar fikirlerini, duygularını internet üzerinde anlık olarak paylaşmaya başladılar.

Günümüzde her saniyede 2 blog yazılıyor, 2 milyon elektronik posta atılıyor.  Televizyonlar inceldi ve daha da renklendi. Hatta 3. boyutu evlerimize getirdi.

Eğitimde teknoloji destekli, öğrenci merkezli eğitim modelleri uygulanmaya başladı. Artık klasik yöntemlerle ders işlemek tarih olurken, 3 boyutlu animasyonlar ile ezberden uzak ders işleme metotları hayatımıza girmiş durumda.

"BUZDOLABI MARKETE SİPARİŞ VERECEK"

 Aydın, evdeki buzdolabının içindeki işlemcinin, marketten ihtiyaç duyulan ürünleri sipariş edeceğini belirterek, "3 boyutlu televizyonlar yerini her zaman internete bağlı akıllı hologramik televizyonlara bırakabilecek. Dünyadaki son kağıt gazete 2023 yılında yapılacak. Muhtemelen o vakitlerde saydam, katlanabilir, haberlerin anlık alındığı elektronik gazeteleri kullanmaya başlayacağız" diye konuştu.

Cep telefonlarının yerini çok daha akıllı, yetenekli ve bütünleşik cihazların alacağının öngürüldüğünü ifade eden Aydın, "Bu cihazlar sayesinde insanlar kendilerini zaman ve mekandan bağımsız olarak internete bağlı, birbirleriyle haberleşen, işlerini devamlı takip edebilen, sağlık bilgilerini hastanelerle paylaşıp anlık kontrol edebilen bir noktada bulacaklar" dedi.