Gündem
27 Oca 2016 14:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

Dünyaca ünlü şarkıcı hayatını kaybetti

Wonderful Life şarkısı ile tanınan ünlü şarkıcı 53 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyaca ünlü Black grubunun solisti İngiliz Colin Vearncombe, 53 yaşından hayatını kaybetti. Ünlü şarkıcının ölümü Facebook sayfasından kısa bir açıklama ile duyuruldu.

Colin Vearncombe ya da sahne ismiyle Black, özellikle Sweetest Smile ve Wonderful Life şarkıları ile tanınıyordu.

COLIN VEARCOMBE KİMDİR?

26 Mayıs 1962 doğumlu olan Colin Vearncombe sahne adı olan Black ismi ile tanınıyordu. İngiliz şarkıcı ve şarkı yazarı Colin Vearncombe’in (Black) ilk çalışması Human Features single olarak 1981′de Rox Records’tan çıktı.  Bu parçanın ardından da bağımsız olarak 1982′de “More than the Sun” parçasını yayımladı. Ardından Dave Dickie ile arkadaş olan Colin Vearncombe onla beraber 1984′te WEA Records ile anlaştı.

Colin Vearncombe, Black olarak WEA’dan “Hey Presto” şarkısını çıkardı ve İngiltere’de dikkat çekti. Bu parça ayrıca Avustralya’da da yayımlandı. Black “More than the Sun” şarkısınıda çıkarttıktan sonra WEA’dan ayrıldı.

1985 yılında Colin Vearncombe “Wonderful Life” şarkısını Ugly Man Records aracılığı ile yayımladı. Bu parça ile A&M Records’un dikkatini çeken Colin Vearncombe’inin kariyeri uluslararası müzik piyasasına taşındı.  Yeni plak şirketinden çıkarttığı “Everything’s Coming Up Rose” parçası başarısız olurken ardından çıkarttığı “Sweetest Smile” Birleşik Kralık’ta ilk 10′a girdi. Üçüncü single olarak yayımlanan “Wonderful Life” şarkısı ise dünya çağında bir hit oldu! Aynı adlı albümü 1987′de yayımlandı ve büyük başarı yakaladı.

Wonderful Life albümünden sonra gelen Comedy ve Black albümleri 2 milyondan fazla sattı. Bu arada Black İsveçli şarkıcı Camilla Griehsel ile evlendi. Büyük bir plak şirketi ile çalışmaktan hoşnut olmayan Vearncombe kendi bağımsız plak şirketini kurdu (Nero Schwarz) ve 1993′te  Are We Having Fun Yet? albümünü çıkardı.

Uzun bir süre müziğe ara veren Colin Vearncombe 1999′da kendi adı altında bir dizi kayıtlar yayımladı. Kasım 2005′te çıkarttığı Between Two Churches adlı kaydı için Black adına geri döndü. Bu albümde “Wonderful life” şarkısının başarısı ile dalga geçen “Are you having a wonderful life?” adlı ironik bir şarkı yer alıyor.

2009′da The Given ve Water on Stone adlı iki albüm çıkartan Colin Vearncombe 2014 yılında yeni bir albüm için Pledge Music adlı bir sitede kampanya başlatarak hayranlarından albüm için para yardımı aldı. Böylece 13 Nisan 2015′te Blind Faith albümünü yayımladı.