Gündem
31 Mayıs 2013 17:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

DÜNYACA ÜNLÜ MUHABİR İSTANBUL'DA DENEYİMLERİNİ ANLATACAK!

Suriye'de kimyasal silah ve zehirli gaza maruz kalan Fransız foto muhabiri Laurent Van der Stockt İstanbul'da deneyimlerini aktaracak.

Yayınladığı fotoğraf ve videolarla dünya gündemini değiştiren ünlü fotomuhabiri Laurent Van der Stockt, Anadolu Ajansı’nın davetlisi olarak İstanbul’a geliyor.

Savaşı izlemek için iki aydır Suriye’de bulunan ve bölgede kimyasal silah ile zehirli gaza maruz kalan Fransız foto muhabiri İstanbul’da deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi yapacak.

Laurent Van der Stockt, savaş coğrafyalarında yürüttüğü mesleğine dair deneyimlerini ve yakın zamanda döndüğü Suriye’deki gözlemlerini Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde katılımcılarla paylaşacak.

Gazeteciler, foto muhabirleri ve dünya gündemine ilgi duyan herkesin katılabileceği söyleşi, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde 3 Haziran Pazartesi günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

“VAN DER STOCKT İÇİN GERÇEĞİ GÖSTERMEK BİR MESLEK ANDI"

Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Laurent Van der Stockt’un dünyanın efsane foto muhabirlerinden biri olduğunu belirtti.

Stockt’un “Yugoslavya iç savaşından Çeçenistan’a, Irak’tan Suriye’ye son yirmi beş yıl boyunca en önemli savaşları ve sıcak olayları yerinde izlediğini” ifade eden Ahmet Sel, kendisini tehlikeye atan Stockt’un, fotoğraf çekerken defalarca yaralandığını, Suriye’de son olarak Esed güçlerinin muhaliflere karşı kullandığı zehirli gaz ve kimyasallardan etkilendiğini kaydetti.

“Van der Stockt için gerçeği göstermek bir meslek andı, daha da ötesi bir yaşam misyonu” diyen Sel, “Anadolu Ajansı, Laurent Van der Stock ve onun gibi dünyanın en prestijli foto muhabirleri ile işbirliği yaparak uluslararası habercilikte iddia sahibi olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Dünyanın nabzını tutuyor, 100. Yıl hedeflerine biraz daha yaklaşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYADA SON 25 YILIN SAVAŞLARINI İZLEDİ

Stockt, Suriye’de Nisan ve Mayıs ayları boyunca Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının Esed güçlerine karşı verdikleri mücadeleyi izledi. İki ay boyunca ÖSO güçlerinin günlük yaşamlarını paylaşan Stockt, Esed ordusunun kimyasal silah kullandığına da şahitlik ettiğini bildirdi.

Dünyada son 25 yılın hemen hemen tüm savaş ve çatışmalarını yerinde izleyen Laurent Van der Stockt, 1964 yılında Belçika’da doğdu. Eski Yugoslavya, Afganistan, Irak, İsrail, Çeçenistan ve Suriye’de çalışan Stockt, görevi başındayken bir çok kez yaralandı.

Stockt’un foto röportajları, dünyanın en önemli gazete ve dergilerinde yayımlandı.