Gündem
25 Mayıs 2015 17:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Dünyaca ünlü haber ajansından "Ali Babacan" iddiası! Yeni görevi ne olacak?

Ünlü İngiliz haber ajansı Reuters, 7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti hükümeti kurulması durumunda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'in yeni bir göreve getirileceğini öne sürdü.

7 Haziran seçimleri sonrası , Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olarak göreve devam edeceği iddia edildi.

Reuters'ın, 'AK Parti'den iki yetkili'ye dayandırdığı haberine göre, 'AK Parti'nin seçimlerden zaferle ayrılıp, yeni hükümet kurması durumunda Ali Babacan'ın ekonomi ekibinde kalacağı ve en azından Başbakan Davutoğlu'nun danışmanı olarak görev almaya devam edeceği' ileri sürüldü. 

"BABACAN'IN EKONOMİNİN BİR PARÇASI OLACAĞI ŞÜPHESİZ"

Reuters, ismini açıklamadığı o yetkililerin yaptıkları açıklamada "Babacan'ın ekonomi ekibinin bir parçası olacağı şüphesiz. Şu anda bir ünvan belirlenmedi ama Davutoğlu ile baş ekonomi danışmanı ya da farklı bir pozisyonda yakın çalışmaya devam edecek" dediklerini kaydetti.

Haberde, bir çok yabancı yatırımcı için 7 Haziran seçimleri için kilit sorunun Babacan'ın görevde kalıp kalmayacağı olduğu belirtildi.