Dünya
15 Ağu 2022 00:48 Son Güncelleme: 15 Ağu 2022 00:56

Dünyaca ünlü gazeteden çarpıcı analiz! Putin'in Erdoğan'la arasını iyi tutma nedenini yazdılar

Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü basın kuruluşu New York Times'tan çarpıcı bir analiz geldi. New York Times, Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iyi ilişkiler kurup, Batı'nın yaptırımlarına karşı dost edinme arayışında olduğunu yazdı.

Rusya ve Türkiye arasında son dönemde artan ikili görüşmeler, dünya basınının da dikkatini çekti. Tahıl Anlaşması'ndaki katkısı nedeniyle başta ABD olmak üzere tüm dünyanın art arda övgü dizdiği Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ABD'nin ünlü gazetesi New York Times da çarpıcı bir analize imza attı.

"PUTİN'İN YAPTIRIMLARDAN KAÇMAK İÇİN DOSTA İHTİYACI VAR"

New York Times, analizinde son dönemde artan Rusya - Türkiye ilişkilerini değerlendirdi. Analizi kaleme alan New York Times yazarlarından Steve Erlanger, "Erdoğan'ın riskli bir seçime hazırlanması ve Suriye'de yeni bir sınır ötesi operasyon planlaması gündemdeyken Türkiye nakit, gaz ve ticaret arayışında, Putin'in ise Batı yaptırımlarından kaçmak için dosta ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

"ERDOĞAN SAYESİNDE GÜÇ KAZANIYOR"

Erlanger, Rusya Devlet Başkanı Putin'in kendi sorunları olduğunu ve Ukrayna'daki savaşta çıkmaza girdiğini, Batı yaptırımlarının Rusya endüstrisini çok sert vurduğunu aktardı. Erdoğan ve Putin'in, son üç haftada iki kez bir araya gelmesinin NATO tarafında endişeye yol açtığını söyleyen Erlanger, Putin'in, Erdoğan sayesinde Batı yaptırımlarında delik açtığını da analize ekledi.