Spor
23 Şub 2023 10:55 Son Güncelleme: 23 Şub 2023 10:59

Dünya yıldızı Paulo Dybala hapis cezası alabilir

Galatasaray'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Paulo Dybala'nın başı ciddi anlamda dertte. Futboldan men ve İtalya'dan sınır dışı cezası alabilir.

AS Roma oyuncusu Paulo Dybala, Juventus aleyhine devam eden 'Prisma soruşturması' kapsamında savcıya ifade verdi. Arjantinli oyuncu 2020 yılında Juventus'un mali manevralar için yaptığı yolsuzlukta 3 milyon euro'yu aşan özel bir müzakereye dahil olduğu için suçlanıyor. Suçı sabit görülürse futboldan men ve İtalya'dan sınır dışı edilme cezası ile karşı karşıya kalabilir. 

Guardia di Finanza, Arjantinli oyuncuyu bu Salı günü 1.5 saat boyunca  sorguladı. Müfettişler, Dybala'ya Juve'nin kendisine ödeme yapıp yapmadığını ve ödemişlerse ne için ödediğini doğrulamak istedikleri 3 milyon euro'yu sordu.

Spor Adalet Yasası'nın 31. maddesi, kulüplerin federasyon düzenlemelerini ihlal eden tazminatları kabul etmesini veya ödemesini yasaklıyor. Ancak aynı zamanda oyuncuların ödemelerini kabul etmelerini de yasaklıyor. Bu ödeme kabul edilirse bir aydan az olmamak kaydıyla futboldan men cezası çıkabiliyor. 

Soruşturma, COVID-19 pandemisinin yarattığı sosyo-ekonomik durum nedeniyle Juventus'un o yılın mali yılına dahil olmayan bazı oyunculara ödemeleri ertelemeyi kabul ettiği 2020 mali yılına dayanıyor. Juventus, Mart 2020'de oyuncularla 4 aylık maaşlarından feragat ettiği bir anlaşmaya vardı. Bu nedenle kulübün bütçesi bir pandeminin ortasında hasar görmedi.

Ancak, aylar sonra, İtalyan kulübü tarafından başlangıçta bildirildiği gibi bir maaş feragati olmadığı, ancak yasa dışı olan özel sözleşmeyle 4 aylık maaşlardan 3'ünün ödemesinin ertelendiği ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcılığı bu anlaşmayı soruşturmaya başladı.