Dünya Şampiyonası'nda yürekleri ağza getiren olay! Su altında bayılan yüzücüyü koçu kurtardı

Macaristan'da gerçekleştirilen 2022 Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda korku dolu anlar yaşandı. Tek artistik yüzme finallerinde ABD'yi temsil eden yüzücü Anita Alvarez performansı esnasında suyun altında bayıldı. Genç sporcuyu anında suya atlayan koçu kurtardı. Alvarez'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Dünya Şampiyonası'nda yürekleri ağza getiren olay! Su altında bayılan yüzücüyü koçu kurtardı - Sayfa 1

ABD Kadın Milli Takımı'nın senkronize yüzme dalında yarışacak olan 25 yaşındaki Meksika asıllı yüzücüsü Anita Alvarez, antrenman yaptığı esnada bilincini kaybederek bir anda baygınlık geçirdi.

112
Dünya Şampiyonası'nda yürekleri ağza getiren olay! Su altında bayılan yüzücüyü koçu kurtardı - Sayfa 2

Anita'nın suyun için hareketsiz kaldığını gören İspanyol antrenörü Andrea Fuentes, beraberindeki yardımcısıyla birlikte havuza atlayarak kadın yüzücüyü su üzerine çıkardı.

212
Dünya Şampiyonası'nda yürekleri ağza getiren olay! Su altında bayılan yüzücüyü koçu kurtardı - Sayfa 3

Yürekleri ağızlara getiren korku dolu dakikaların ardından ABD yüzme takımı, Anita'nın hayati tehlikesi bulunmadığını duyurdu ve herkese derin bir nefes aldırdı.

312
Dünya Şampiyonası'nda yürekleri ağza getiren olay! Su altında bayılan yüzücüyü koçu kurtardı - Sayfa 4

Gecenin kahramanı Andrea Fuentes, olay sonrasında MARCA'ya verdiği demeçte, "Nefes alamadığını görünce çok korktum. Cankurtaranlar gecikince kendim suya atlamak durumunda kaldım. Kendisi şu an çok iyi ancak dinlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

412