Magazin
02 Nis 2010 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:12

DÜNYA REKORUNU KIRDI, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU! METİN ŞENTÜRK GUİNNESS REKORLAR KİTABINDA!..

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, ''Guinness Rekorlar Kitabı''ndan bir heyetin gözetiminde, otomobille ''Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru''nu kırdı.

Şentürk ün rekor sürüşü sırasında en yüksek hızının 303.62 kilometre olduğu, ortalama hızın ise 292.89 kilometre olduğu bununla yeni dünya rekoru olarak tayin edileceği açıklandıTürkiye’nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı’nda sekiz gündür çalışmalarını sürdüren Şentürk, İngiltere’den gelen "Guinness Rekorlar Kitabı"ndan bir heyetin gözetiminde rekor denemesini yaptı.Antrenörü Volkan Işık’ın arka araçtan kaskın içerisindeki telsiz tertibatıyla kendisini yönlendirdiği denemeyi sorunsuz bir şekilde tamamlayan Şentürk, sevinç gözyaşları içerisinde eşi Fulya Şentürk, antrenörü Işık ve ekip arkadaşlarına sarılarak başarısını kutladı.

"Garip bir duygu içindeyim"Başarısını tüm engellilere ve Türk ulusuna armağan ettiğini belirten Şentürk, "garip bir duygu" içerisinde olduğunu dile getirdi.Otomobilinden bahsederken "canavarım" diyen Şentürk, araçta kendini nasıl hissettiğinin sorulması üzerine, "kendimi bir canavarın ağzındaymışım gibi hissettim" dedi.Çalışmasının başkanlığını yürüttüğü Dünya Engelliler Vakfı’nın bir projesi olduğunu hatırlatan Şentürk, bununla Türkiye ve tüm dünyadaki engellilerin hayata duruşunun değişeceğine inandığını anlattı.Çalışmalarında yardım ve desteğinin esirgemeyen yetkililere ve herkese teşekkür eden Şentürk, "biz çok çalıştık ama başarımı biraz da bana edilen dualara bağlıyorum" diye konuştu.Bir gazetecinin tek rakibiniz THY’ydi değil mi? şeklindeki sorusu üzerine Şentürk, "onlar da artık yavaş kalabilir" şeklinde espri yaptı.Şentürk, daha sonra "bu rekoru kimse bizden alamaz, kim almaya çalışırsa ben 20 üstünü yapacağım.

Bu rekor sonsuza kadar bizde kalacak" şeklinde konuştu.Antrenör IşıkŞentürk’ün antrenörü ralli pilotu Volkan Işık her şeyin çok iyi geçtiğini belirterek şunları kaydetti:"Bu iş tamamdır, rekoru kırdık. İnandık ve başardık. Çalışmalarımızda havanın güzel olması işimizi kolaylaştırdı. Bugün de havanın sakin olması Metin’i rahatlattı. 300 kilometreye çıkmak kolay değil, bugün de 300 kilometre yaptık."Işık, kesin sonucun uydu verilerinin ardından Guinness heyetinin açıklayacağını vurguladı. Bu arada çok sayıda basın mensubunun takip ettiği denemede, bir helikopter de havadan çekim yaptı.Aracına binerken bir süre dua eden Şentürk, denemenin bitişinde de dua ettiği görüldü. Şentürk’ü denemesinin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve şarkıcı Kubat da tebrik etti.