Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı...

2022 FIFA Dünya Kupası’na sayılı günler kala, turnuva tarihinin en’lerini araştırdık Buna göre Dünya Kupası’nın 92 yıllık tarihinde, 79 ülke turnuvada boy gösterdi. Klasman liderliğine 237 puanla Brezilya yerleşirken Almanya 221 puanla ikinci İtalya ise 156 puanla üçüncü sırada bulunuyor. Peki . Dünya Kupası'nda en çok gol atan kim? Dünya Kupası'nın en değerli takımı hangisi? En fazla Dünya Kupası kazanan ülke Dünya Kupası'nın en golcü ismi kim? İşte Dünya Kupası'nın enleri...

Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 1

20 Kasım ve 18 Aralık tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek olan FİFA 2022 Dünya Kupası için geri sayım başladı. Bu heyecanlı turnuvaya yalnızca 5 gün kaldı. 2 Aralık 2010'da yapılan oylama sonucunda, FIFA tarafından açıklanan ev sahibi ülke Katar olmuştu. Turnuvadaki maçlar, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanacak.1930 yılından beri düzenlenen turnuva, tarihinde ilk kez Kuzey Yarım Küre’de kış mevsimine denk gelen bir dönemde oynanacak. Katar’ın ev sahipliği yapacağı büyük organizasyonda 8 farklı stadyum boy gösterecek. 

110
Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 2

Öte yandan Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nın koruma görevini ise kahraman Türk askeri yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan tezkere ile birlikte Katar'ın 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.  Tezkerede, "Dünya Kupası Kalkanı Harekatı, 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonunun başarılı ve güvenli şekilde gerçekleştirilmesi için organizasyonun güvenliğini etkileyebilecek başta terörizm olmak üzere çeşitli tehdit unsurlarına karşı Katar sınırları, kara, hava ve deniz yetki alanlarında gerekli tedbirlerin Katar ve katılımcı ülkeler tarafından müştereken teşkil edilecek Görev Kuvveti vasıtasıyla alınması suretiyle icra edilecektir." ifadesi kullanılmıştı.  

210
Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 3

İŞTE DÜNYA KUPASI 'NIN ENLERİ
Heyecanla beklenen organizasyon, 21 Kasım’da başlayacak ve 18 Aralık’ta Lusail Iconic Stadyumu’ndaki finale ev sahipliği yapacak. Medya takip kurumu Ajans Press turnuva tarihinin en’lerini araştırdı.

310
Dünya Kupası tarihinin en’leri belli oldu! Sayılı günler kaldı... - Sayfa 4

EN GOLLÜ DÜNYA KUPALARI
Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda toplam 171 gol atıldı. Bu, Fransa 1998 ile birlikte turnuva tarihinin en gollü yılları oldu. Son olarak 2018’de Rusya’da düzenlenen turnuvada 169 gol atılmıştı.

410