Gündem
16 Haz 2010 21:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

DÜNYA KUPASI MARKALAR İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI MI OLDU?

Markalar; heyecanla ve büyük titizlikle hazırlandıkları Dünya Kupası sponsorluğuna yönelik kampanyalarında henüz umduklarını bulabildi mi?

Lightspeed Research’ün yaptığı özel bir araştırmaya göre markalar; heyecanla ve büyük titizlikle hazırlandıkları Dünya Kupası sponsorluğuna yönelik kampanyalarında henüz umduklarını bulamadılar. 12 Haziran günü İngiltere ve ABD arasında oynanan maç esnasınca yürütülen mobil araştırmada, ankete katılanların %88’nin, resmi sponsorlarla ilgili fikirlerinde, Dünya Kupası öncesine göre çok fazla bir şeyin değişmediği belirtilirken, anketi cevaplayanların sadece %8’i, sponsorlukların markalarla ilgili olumlu etki yarattığını belirtti.
 
Katılımcıların %84 gibi büyük çoğunluğu ise turnuvaya sponsor olmasından dolayı bir markayı gelecekte satın alma ihtimalinin çok zayıf olduğunu ifade etti.
Araştırmada ayrıca, hangi markaların resmi sponsor olduğuna ilişkin kafa karışıklıklarının olduğu da saptandı.
 
Örneğin, katılımcıların %30’u, Mastercard’ın şampiyonanın ortağı olduğuna inanırken, Dünya Kupası’nın sponsoru olan Visa’nın sponsorluğunu bilenlerin oranı ise %37’de kaldı.
 
Şampiyonanın resmi sponsorlarından olmamasına rağmen, katılımcıların %29’unun Nike’ı, Dünya Kupası’na sponsor olan markalardan biri olarak düşünmesi de dikkati çeken bir diğer sonuç oldu.
 
Şampiyonanın ana sponsorlarından biri olan Emirates’in yarattığı farkındalık oranı %23’te kalırken Coca Cola’nın sponsorluğu, %65’le en çok bilinen sponsorluk oldu.
 
medyaloji