Dünya ısındıkça 'Süper hücre'ler daha çok olacak! Bilim insanlarından kritik uyarı

Her geçen gün derinleşen iklim krizi nedeniyle gelecek yıllarda dünya genelinde daha sık afetler meydana gelmesi bekleniyor. Bunların başında da 'süper hücre' olarak bilinen doğa olayı ve 'ölümcül fırtınalar' yer alıyor.

Dünya ısındıkça 'Süper hücre'ler daha çok olacak! Bilim insanlarından kritik uyarı - Sayfa 1

Küresel ısınmanın beraberinde gelen iklim krizi nedeniyle dünya genelinde geçen yıllara kıyasla daha çok felaket meydana gelmesi bekleniyor. Bunların başında da 'ölümcül fırtınalar' ve 'süper hücre' olarak bilinen doğa olayları yer alıyor. 

113
Dünya ısındıkça 'Süper hücre'ler daha çok olacak! Bilim insanlarından kritik uyarı - Sayfa 2

Dünyanın birçok yerinde iklim krizinin neden olduğu afetler nedeniyle binlerce insan yaşamını kaybediyor, binlerce insan açlıkla ve kıtlıkla karşı karşıya. Milyonlarca çocuk yeterli ve dengeli beslenemiyor. İnsanlar işsiz kalıyor ve barınma alanlarını kaybediyor...

213
Dünya ısındıkça 'Süper hücre'ler daha çok olacak! Bilim insanlarından kritik uyarı - Sayfa 3

Bilim insanları dünyanın bu hızla ısınmaya devam etmesi durumunda daha küresel afetlerin görüleceği kanısında. Özellikle bazı ülkelerdeki afet bölgelerini daha zor bir gelecek bekliyor. 

313
Dünya ısındıkça 'Süper hücre'ler daha çok olacak! Bilim insanlarından kritik uyarı - Sayfa 4

İklim değişikliği ile birlikte ısınan dünya, özellikle de fırtına ve benzeri doğa olaylarında daha ölümcül sonuçlar meydana gelmesine neden olacak. 

413