Gündem
25 Nis 2023 07:24 Son Güncelleme: 25 Nis 2023 10:41

Dünya havacılık tarihinde bir ilk! Kol uçuşu gerçekleştirdi…

Baykar'ın tamamen öz kaynaklarla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar Kızılelma bir ilke imza attı. Kızılelma, Bayraktar Akıncı TİHA ile kol uçuşu gerçekleştirdi. O anları ise Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından paylaştı.

Bayraktar Kızılelma, Bayraktar Akıncı TİHA ile kol uçuşu icra etti. O anları Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından paylaştı.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin tamamen öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının uçuş test kampanyası planlanan doğrultuda devam ediyor.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, uçuş test kampanyası kapsamında önemli bir aşamayı daha geçti. Bayraktar Kızılelma, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirdiği 9'uncu ve 10'uncu uçuş testlerinde, Bayraktar Akıncı TİHA ile kol uçuşu icra etti. Test kapsamında bir insansız savaş uçağı ile bir insansız hava aracının kol uçuşu icra etmesiyle bir ilk yaşandı. Böylece Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği, yüksek teknolojiye sahip insansız platformların uyumu ve potansiyel etkisi bir kez daha ortaya kondu.

"DÜNYA HAVACILIK TARİHİNDE BİR İLK"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar Kızılelma'nın Bayraktar Akıncı ile yakın kol uçuşunda otonom bir şekilde uçtuğunu bildirdi.

Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu uçuşun görüntülerini de paylaştı.

Uçuşun dünya havacılık tarihinde bir ilk olduğuna dikkati çeken Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya havacılık tarihinde bir ilk; Bir taarruzi İHA ve bir insansız savaş uçağı yakın kol uçuşunda otonom bir şekilde uçtu."

SERİ ÜRETİM 2024'TE BAŞLIYOR

Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen ve 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde TEKNOFEST 2023 kapsamında Atatürk Havalimanı'nda halkla buluşacak Bayraktar Kızılelma'nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor. Milli insansız savaş uçağının 2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

TCG ANADOLU'DAN İLK UÇUŞ 2025'TE

Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 SİHA, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak TCG Anadolu'nun 10 Nisan'da gerçekleştirilen envantere kabul töreninde, uçuş güvertesinde yerini aldı. Törende ikinci prototipi sergilenen Bayraktar Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı'nın, 2025 yılında TCG Anadolu gemisinden uçuş testlerine başlaması hedefleniyor.

ETİKETLER
#bayraktar #baykar