Polemik & Kulis
10 Oca 2023 11:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2023 11:12

Dünya Gazetesi’nde transfer rüzgarı! İki usta isim dahil oldu…

Dünya Gazetesi’nden transfer haberleri geldi. İki önemli isim gazetenin kadrosuna dahil oldu.

MedyaRadar’ın özel haberine göre Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi Fikret Çengel, Dünya’ya dahil oldu. Çengel, köşe yazıları ve ihracat haberleriyle Dünya gazetesinde görev alacak.

Öte yandan Ekonomi Gazetecileri Derneği Yüksek İstişare Kurulu ütesi Kenan Sertalp ise Dünya gazetesi Bursa Bölge Temsilcisi olarak göreve başladı.

FİKRET ÇENGEL KİMDİR?

Fikret Çengel, Yeni Şafak Gazetesi’nde yaklaşık 18 yıl süreyle dış haberler servisi editörlüğü, gece editörlüğü, gece şefliği, şef editörlüğü ve son olarak da Ekonomi Servisi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ardından ise Türkiye Gazetesi'nde görev alan Çengel, son olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) Medya direktörü olmuştu.

KENAN SERTALP KİMDİR?

Bursa'da pek çok sivil toplum örgütünde başkanlık, başkanvekilliği, yönetim kurulu üyeliği, kuruculuk yaptı. MÜSİAD başkanlığı döneminde, Bursa ve ilçelerindeki 28 SİAD'ın ilk kez bir araya gelerek bir platform oluşturmasının mimarı oldu, yıllarca İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanvekilliğini yürüttü.

Ekonomi içerikli pek çok makalesi değişik dergi ve gazetelerde yayınlanan, sayısız Tv programına konuk olan Sertalp, 2002 yılından beri kurucusu olduğu EKOMETRE Gazetesi’ndeki köşesinde yazıyor.

Sertalp, uzun yıllar TGC Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Bursa Temsilciliğini yürüttü. EGD Ekonomi Gazetecileri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Bursa Bölge Temsilcisi'dir.

Sarı Basın Kartı ve (IPC) International Press Card sahibi olan Kenan Sertalp, Bursaspor Kongre üyesidir.

Sertalp, şimdi ise DÜNYA Gazetesi Bursa Temsilciliği görevini üstlendi.