Polemik & Kulis
26 Tem 2019 12:37 Son Güncelleme: 26 Tem 2019 13:03

Dünya Gazetesi'nde neler oluyor! Çalışanlardan eylem sinyali!

Türkiye’nin tek ekonomi gazetesi Dünya’da ekonomik kriz katlanamayacak hale geldi.

2 senedir maaşlarına zam bekleyen, enflasyon altında ezilen Dünya Gazetesi çalışanları, kazan kaldırmaya hazırlanıyor. Zam yerine maaşlarını bile alamayan çalışanlar kiralarını ödeyemez hale geldi. Bazı çalışanlar elektrik, su ve telefon faturalarını dahi ödeyemiyor. 1.5 senedir devam eden ödeme krizi, mayıs ayından bu yana had safhaya ulaştı. Yaklaşık 3 aydır tek kuruş maaş alamayan Dünya Gazetesi çalışanlarının içeride ise 7 maaşları bulunuyor.

Buna rağmen CEO, CFO gibi yöneticilerin hala gazetenin tahsis ettiği lüks araçlar kullanması ise gazete çalışanlarının sabrını taşırdı. Çalışanlar, “Biz kiramızı ödeyemiyoruz. Ev sahibi evden çıkmamızı istiyor. Faturaları ödeyemez hale geldik. Çocuklarımızı düşünen yok ama onlar tatillerinden vazgeçmiyor. Biz gazete ayakta kalsın diye son ana kadar çalışıyoruz. Hala ayakta tutmaya çalışıyoruz ama onlar bizlerle muhatap bile olmuyor. Sürekli dedikodu çıkarıyor ve yayıyorlar. Geçen yıl eylül ayında sorunlar çözülecek dendi ama neredeyse 1 senedir devam ediyor. Yazı işleri maaşlarını alamıyor. Gazete dışında bazılarına ödemeler yapılıyor. Binanın satışı 3-4 aydır konuşuluyor. Sakinleşmemiz için dedikodu yayıyorlar. Bu hafta olacak deniyor ama aylardır ödeme yapmıyorlar. Gazeteye abonelerden, ilanlardan, projelerden para giriyor ama bize verilmiyor. Bize hala proje yapın diyorlar.” diye konuşuyor.

2 yıldır zam almadıklarını, enflasyon altında maaşlarının eridiğini söyleyen çalışanlar, “Biz vefa diyoruz. Onlar sefa sürüyor. Eğer buna bir son verilmezse gelecek hafta eyleme geçeceğiz. İlk planda iş yavaşlatma olacak. Sonrasında ise Allah büyük.” dedi.

MEDYARADAR/ÖZEL

ETİKETLER
#dünya gazetesi