Teknoloji
05 Tem 2021 16:29 Son Güncelleme: 05 Tem 2021 16:32

Dünya devi Amazon'da bir devrin sonu

ABD’li e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos bugün görevinden ayrılarak yerini Andy Jassy’e bırakıyor.

Webtekno'da yer alan habere göre, dünyanın en büyük e-ticaret platformu olarak hizmet vermekte olan Amazon, bugün tarihinin en önemli günlerinden bir tanesi yaşıyor. Zira bugün, şirkette önemli bir görev değişimi yaşanıyor. Şirket kurulduğundan beri, yani 27 yıl boyunca Amazon'un CEO'luk görevini yürüten Jeff Bezos, bugün itibarıyla görevinden ayrılacak. Bu değişiklikle Amazon tarihinin belki de en büyük olayı gerçekleşmiş olacak.

Jeff Bezos, 2021'in başında aldığı bir kararla görevi bırakmaya karar verdiğini açıklamıştı. Neden böyle bir karar aldığına dair net bir açıklama yapmayan Bezos, 2021'in üçüncü çeyreği itibarıyla İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstleneceğini söylemişti. İşte şimdi, o gün gelmiş durumda. 

Jeff Bezos şirketteki görevini bırakacağını açıklarken, yerine gelecek isimden de bahsetmişti. O dönemlerde yapılan açıklamalara göre Bezos'un yerine geçecek isim, Andy Jassy. Şirketteki deneyimli isimlerden bir tanesi olan Jassy, bugüne kadar da Amazon Web Services'ın CEO'luk görevini sürdürüyordu. Jassy artık, daha büyük bir oluşumun başına gelmiş durumda.

BEZOS'UN YERİNE GEÇECEK İSİM BELLİ

Bezos'un aldığı karar, onun "dünyanın en zengin insanı" unvanına herhangi bir değişiklik yapmayacak. Bezos'un 200 milyar doların üzerindeki kişisel serveti, onu Amazon'dan sonra da dünyanın en zengin insanı yapmaya devam edecek. Peki Bezos, bundan sonra ne yapacak? Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bezos, bugün itibarıyla hayır kurumları ile kendi uzay şirketi Blue Origin ile ilgilenmeye devam edecek.