Gündem
16 Ara 2013 12:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Dünya basını o toplarla alay ediyor!

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Hollandalı futbolcu Ryan Donk'un hareketi dünya basınında gündem oluşturdu.

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında ev sahibi ekibin Hollandalı futbolcusu Ryan Donk'un hareketi dünya basınında gündem oluşturdu.

Ryan Donk, sahaya giren ikinci topu eline alıp Hugo Almeida'nın sürdüğü topa isabet ettirerek gol pozisyonunu kesti. Dünyaca ünlü Amerikan kanalı FOX ile Avrupa'da yayın yapan birçok gazete ve tv kanalı, olayı gündeminde ilk sıraya taşıdı. İnternette ise olayın videosu izlenme rekorları kırıyor.

"ANCAK KOMEDİ FİLMLERİNDE OLUR"

İngiltere basını, "Arsız defans oyuncusu Ryan Donk, Beşiktaş atağını ikinci topla kesti!" başlığını attı.

FOX Spor, "İşte bu kesinlikle kural dışı. Türkiye 'de futbolcular rakip takım atağını durdurmak için ikinci topu kullanıyor' yorumunda bulundu. Haberin devamında, maçta ancak komedi filmlerinde yaşanabilecek bir olayın meydana geldiği, futbolda böyle bir olayın kabul edileyemeceği vurgulandı.

"EN UYGUN SES DONK!"

Bir başka İngiltere internet sitesinde, Ryan Donk için alaycı bir şekilde "Üstün yetenekli savunmacı. Vizyoner!" başlığı atıldı. Yahoo Sports ise Donk'un hareketini "Yenilikçi bir defans savunma hareketi" başlığıyla duyurdu. Haberin devamında, "Donk gizli silahını kullandı. Tesadüfen de olsa bu hareket için en uygun ses 'Donk' olurdu" yorumunda bulundu.