Dünya
25 Oca 2022 17:10 Son Güncelleme: 25 Oca 2022 17:25

Dünya basını İstanbul’daki kar esaretini böyle gördü

Türkiye'deki yoğun kar yağışı İstanbul'da etkili oldu. Karla mücadele kapsamında uçuşlar ve ulaşıma ilişkin kısıtlamalar getirilirken, dünya basını da İstanbul'daki kar yağışını sayfalarına taşıdı.

Yoğun kar yağışı ve don İstanbul’u etkisi altına aldı. 

İstanbul’da karla mücadele kapsamında alınan önlemlerin bazıları şöyle: Şehre Trakya yönünden giriş çıkışlar kapatıldı, üniversiteler ara verdi, özel araçlarla çıkışlar yasaklandı, kamu personeli idari izinli sayıldı. 

İstanbul Havalimanı’nda tüm uçuşlar ertelendi. 

Dünya basını ise İstanbul’u esir alan kar yağışını böyle gördü:

The Guardian: “Avrupa’nın en işlek havalimanı kapatıldı. Orta Doğu, Asya, Avrupa ve Afrika’yı birbirine bağlayan hava ulaşımı sekteye uğradı. İstanbul’daki tüm yollar çarşaf gibi karla kaplandı.”

Daily Mail: “Kar, İstanbul’u esir aldı. İstanbul Havalimanı açıldığından bu yana ilk defa ulaşıma kapatıldı. İşçiler gece gündüz demeden çalışarak yolları açmaya çalışıyor.”

Ruptly: “Türkiye karla kaplandı. Üniversiteler tatil edildi. Motorlu kuryelerin çalışması yasaklandı. Avrupa’nın en işlek havalimanı olan İstanbul Havalimanı ulaşıma kapatıldı.”

Metro: “Arabalar ve yollar karla kaplandı. Hususi taşıtlar yasaklandı. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da insanlar yollarda mahsur kaldı. Belediye Başkanı İmamoğlu, 55 bin ton tuz kullandı. Türkiye’nın güney kıyısı Antalya 29 yıl sonra ilk kez karla buluştu.”

El Cezire: “Yoğun kar yağışı İstanbul’da ulaşımı aksattı. 16 milyon nüfuslu metropole şehirlerarası otobüs ulaşımı yasaklandı. İnsanlar arabalarını bırakıp yola yaya olarak devam etmek zorunda kaldı.”

Reuters: “Kar yağışı İstanbul’u sessizliğe gömdü. Türkiye’nin en büyük şehrinde ulaşım durdu. İstanbul Havalimanı’nda ulaşımlar durduruldu. Hususi taşıtların kullanımı yasak. İnsanlar yollarda mahsur kaldı.”

Associated Press: “İstanbul tamamen karla kaplandı. Yetkililer yolları açmak için uğraşıyor. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, insanlara zorunda olmadıkça evden çıkmamalarını söyledi. İstanbul’un kimi bölgelerinde kar kalınlığı seksen santimi geçti. Yoğun kar yağışı sebebiyle yaralanan olmadı.”

Financial Times: “Türk endüstrisi doğalgaz kaynaklı enerji krizi ve yoğun kar yağışı ile üst üste darbe yedi. Yoğun kar yağışı, üretim ve dağıtım için gerekli ulaşımı aksattı. Üreticiler olumsuz etkilendi.”