Gündem
31 Mayıs 2012 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

DÜNYA BASINI ERDOĞAN'IN 'KÜRTAJ' SÖZLERİNİ TARTIŞIYOR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “kürtaj” açıklamaları yabancı basında da yankı uyandırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtajı “cinayet” ve Türk nüfusunu azaltmaya yönelik “sinsice bir plan” olarak gördüğünü açıklaması gündeme damgasını vurdu. Bu açıklamalar dış basında da önemli yer aldı.

Amerikan New York Times Gazetesi,Erdoğan'ın nüfus kaygısını dile getirmesine “Kökleri İslam’da olan hükümete ilişkin kaygıları yeniden canlandıran sözleri, çeşitli hak gruplarının tepkilerine yol açtı” dedi. Gazete, “Tıp uzmanları, Türkiye’de sezaryen oranlarının yüksek olduğunu kabul ediyor ama bu rakamların, daha iyi sağlık hizmeti ve eğitimle düşeceğini de vurguluyor” diye yazdı.

İngiliz Independent Erdoğan’ın kürtajla ilgili sözleri kadın hakları aktivistlerinde “öfkeli bir tepki”ye yol açtığına dikkat çekti. Haberde “Türkiye, anayasasını yeniden yazmaya hazırlanırken ve artık Avrupa Birliği’ne katılım sürecine odaklanmazken Sayın Erdoğan’ın sözlerinin özel bir ağırlığı var” görüşü de dile getirildi.

Fransız Le Monde ise Türkiye’de yapılan yorumlara göndermede bulunarak “Recep Tayyip Erdoğan: ‘Türk Kadınlarının Vajinalarının Bekçisi’” başlığını kullandığı haberinde “Aşırı otoriterliği yüzünden her taraftan eleştiriler alan Türk Başbakanı Erdoğan, yeni bir cephe açtı” dedi.

İtalyan La Stampa Gazetesi de “Dikenli tartışma” başlığıyla şunları yazdı: “Sezaryen konusunda Başbakan haklı olabilir. Sezaryen pahalı bir ameliyat. Ancak laik ve demokratik bir ülkede kürtajın yasaklanması bu sorunu çözmez.”