Gündem
17 Şub 2016 22:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Dünya basını Ankara'daki patlamayı böyle gördü

Ankara'daki patlamayı uluslararası ajanslar kullanıcılarına 'son dakika' olarak duyurdu.

Ankara Çankaya’da Genelkurmay Başkanlığı Kavşağı’na 300 metre mesafede bombalı saldırı gerçekleşti. Saat 18.31'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla, 3 askeri servis aracı hedef alındı. Saldırıyı ajanslar 'son dakika' olarak duyurdu.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın 'son dakika' geçtiği haberinde, "Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Polis, patlamanın aracın patlaması sonucu yaşandığını söyledi. Çok sayıda insan yaralandı" ifadesi yer aldı.

Fransız haber ajansı AFP: Türkiye'nin başkenti Ankara'da patlama meydana geldi. Bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

BBC: Patlamanın ardından sosyal medyadaki fotoğraflarda dumanların yükseldiği görüldü. Türkiye son zamanlarda, aralarında geçen ay İstanbul'da 10 kişinin öldüğü saldırı da bulunmak üzere ciddi saldırılara uğradı.

Doğan Haber Ajansı’nı kaynak olarak gösteren Welt gazetesi haberi, “Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli patlama oldu. DHA’nın bildirdiğine göre olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor” diye duyurdu.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Türkiye’nin başkenti Ankara’da patlama
“Ankara’nın merkezinde meydana gelen şiddetli patlamanın askeri araca yönelik gerçekleştiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen başka bir bombalı saldırıda yüzden fazla kişi hayatını kaybetmişti.”

Spiegel Online: Ankara’da şiddetli patlama
“Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli bir patlama oldu.  DHA, bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiğini duyurdu. Haberlere göre patlama askeri lojmanlar yakınında meydana geldi. Ankara’da geçen yıl da patlama meydana gelmiş, yüzün üzerinde kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan IŞİD sorumlu tutulmuştu.”

Bild de: Şiddetli patlama Ankara’yı sarstı
“Türkiye’nin başkenti Ankara’da muhtemelen bomba yüklü araç patlatıldı.