Gündem
06 Eyl 2011 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:46

DÜNYA BARIŞI İÇİN SARIYER'DEN BİR ISLIK!

Sarıyer Belediyesi'nin bu yıl da düzenlediği Dünya Barış Günü'nde, binlerce Sarıyerli Dünya Barışı için şarkılar söyleyip ıslık çaldı.

Sarıyer Belediyesi, Dünya Barış Günü’nü de, din temsilcilerini ve kanaat önderlerini Zülfü Livaneli konserinde buluşturdu. Konser öncesi sahneye çıkan dini liderler ve kanaat önderleri, barış duaları okudu ve barış güvercinleri uçurdu.

Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde, Hacıbektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı dedelerinden Mehmet Turan, Fener Rum Patrikhanesi’ni temsilen Peder Paisos, Ermeni Patrikhanesi adına Büyükdere Ermeni Kilisesi’nden peder Hagop Husig Hergelyan, Süryani Katolik Patrik vekili Yusuf Sağ, Yeniköy Musevi Cemaati Baş Hahamı Rav Anafi Haleva ile Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici barış için ortak dua etti.

Islıkla barış çağrısı

Sarıyer’i “uluslar arası bir barış ilçesi” yapmak istediklerini söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Dünya Barış Günü’nü, din temsilcilerimiz, kanaat önderlerimiz ve dünyaca ünlü sanatçımız Zülfü Livaneli’yle kutlamak gerçekten büyük bir mutluluk kaynağı. Birçok inançtan, birçok kültürden insanın yıllardan beri barış içinde bir arada yaşadığı Sarıyer’den tüm dünyaya sesleniyorum” diyerek alanı dolduran herkesin ayağa kalkarak ıslık çalmasını istedi. Binlerce insan aynı anda ıslık çalarak dünyaya barış mesajları gönderdi.

Livaneli şarkılarını barış için söyledi

Barış duaları ve konuşmaların ardından sahneye çıkan Zülfü Livaneli, kendisinin de UNESCO barış elçisi olduğuna dikkat çekerek, “Barışa katkı sunmak ve barışı egemen kılmak herkesin görevi olmalı” dedi.