Dünya
20 Mayıs 2021 07:52 Son Güncelleme: 20 Mayıs 2021 07:54

Dünya ateşkes beklerken Gazze defalarca vuruldu!

ABD Başkanı Joe Biden açık bir ateşkes çağrısında bulunurken, Gazze ve İsrail'de yine roket ve uçak sesleri susmadı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "sessizlik ve güvenlik" sağlanana kadar operasyonların devam edeceğini söyledi.

The Guardian'ın aktardığına göre İsrail, Gazze'ye gece yarısından sonra 10'dan fazla hava saldırısı düzenledi. Hava saldırılarında iki evin vurularak yok edildiği açıklandı. Sağlık yetkilileri Gazze'nin güneyindeki Khan Younis kasabasında 4 kişinin yaralandığını ifade etti.

İsrail ordusu, içinde silah deposu bulunan, bir Hamas yetkilisine ait evin hedef alındığını belirtti. Açıklamada Hamas komutanlarına ait, "içinde askeri altyapı bulunan" evlerin hedef alındığı iddia edildi.

Perşembe günü Gazze sınırındaki İsrail kasabası Beersheba'da roket sirenlerinin çaldığı aktarıldı. Ölü veya yaralılar hakkında bir açıklama yapılmadı. 

Hamas da İsrail de dün, bir ateşkesin yakın olduğu iddialarını yalanladı. Ancak uluslararası baskı artırılırken bazı ülkeler ateşkes için çözüm arıyor.

Fransa bir BM tasarısı dolaşıma sokarak ABD'nin üzerindeki ateşkes talep etmesi için olan baskıyı artırdı. Fransa, Mısır ve Ürdün ayrıca bir açıklama yayımlayarak, "Tarafların hemen ateşkese varmasını" talep etti.

10 Mayıs'taki ilk saldırılardan bu yana Gazze'de aralarında 64 çocuk da bulunan 228 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'de de 12 kişi hayatını kaybetti.