Dündar ve Akpınar'ın babalık davasında flaş detay! 'DNA testinde 5 kural ihlali...'

Tüm Türkiye günlerdir Metin Akpınar ve Uğur Dündar'ı konuşuyor. Akpınar'ın yıllar sonra ortaya çıkan ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu 'Ablam Dilara'da benimle aynı kaderi paylaşıyor' demiş bu açıklamanın ardından ünlü gazeteci Uğur Dündar'a babalık davası açıldığı ortaya çıkmıştı. Dündar hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanlarken Dilara'nın DNA test sonucuna itiraz ettiği öğrenilmişti. DNA testindeki kural ihlalleri ortaya çıktı.

Dündar ve Akpınar'ın babalık davasında flaş detay! 'DNA testinde 5 kural ihlali...' - Sayfa 1

Metin Akpınar’ın kızı olduğu ortaya çıkan Duygu Nebioğlu, verdiği bir röportajda “Ablamın babası da ünlü bir gazeteci” dedi. Nebioğlu’nun iddiasının ardından İstanbul dışındaki bir şehirde birkaç yıl önce açılan davanın taraflarından birinin Uğur Dündar olduğu ortaya çıktı.

113
Dündar ve Akpınar'ın babalık davasında flaş detay! 'DNA testinde 5 kural ihlali...' - Sayfa 2

Nebioğlu’nun ablası Dilara G. tarafından açılan davada, mahkeme DNA testi istedi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen DNA raporunun sonuç kısmı şöyleydi: “Elde edilen sonuçlara göre baba olduğu iddia edilen İsmail Uğur Dündar adlı şahsın Dilara G. adlı şahıs için biyolojik babalığı reddedildi.”

213
Dündar ve Akpınar'ın babalık davasında flaş detay! 'DNA testinde 5 kural ihlali...' - Sayfa 3

Duygu Nebioğlu ise DNA raporunun sonucunun değiştirildiğini öne sürdü. Nebioğlu, ablasının haziran ayında mahkemeden çıkacak karara itiraz etmeye hazırlandığını açıkladı.

313
Dündar ve Akpınar'ın babalık davasında flaş detay! 'DNA testinde 5 kural ihlali...' - Sayfa 4

İTİRAZIN GEREKÇELERİ ORTAYA ÇIKTI

Adli Tıp Kurumu'na yapılan itirazın gerekçelerine Günaydın'dan Ceyhan Toprak ulaştı. O gerekçeler ise şöyle sıralandı:

413