Gündem
02 Tem 2010 08:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

DUBLÖR KULLANIP İZİNİ KAYBETTİRDİ! ERDOĞAN GAZETECİLERİ ŞOKE ETTİ!

Başbakan Erdoğan, gazetecileri atlatmak için konutundan iki farklı makam aracı çıkardı. Gazeteciler ilk aracı takip edince Başbakan izini kaybettirdi.

İsrail krizi, şehit cenazeleri, anayasa değişikliğindeki oylamalar, iç ve dış politikadaki yoğunluğun ardından Başbakan Tayyip Erdoğan tatile çıkma kararı aldı. Erdoğan’ın tatil programı Kanada ziyaretinde planlandı.

Kulislerde Başbakan’ın çarşamba günü tatile gideceği konuşuluyordu. Erdoğan’ı yakından takip eden gazetecilerin tahminleri tuttu ve Başbakan dün izini kaybettirdi.

Erdoğan’ın Ankara Subayevleri’ndeki konutundan 11.30’da iki ayrı makam aracı çıktı. Gazeteciler ilk araçta Erdoğan’ın bulunduğunu zannedip takibe başladı ancak Başbakan arkadaki ikinci araçtaydı.

4 Temmuz’a kadar olan tüm programlarını iptal ederek tatile giden Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye, oğlu Bilal, gelini Reyhan ve torunu Ömer Tayyip eşlik ediyor.

Erdoğan’ın tatilini nerede yaptığı henüz bilinmiyor. Erdoğan’ın yarın Cuma namazını kılmak için çıktığında gazeteciler tarafından görüntülenmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, daha önceki yıllarda Marmaris ve Akyaka (Muğla), Ekinlik Adası (Balıkesir) Serik (Antalya) ve Abant’ta (Bolu) tatil yapmıştı.

Erdoğan’ı tatil dönüşünde yoğun bir gündem bekliyor. Anayasa Mahkemesi, anayasa değişikliğiyle ilgili kararını verecek. Ağustos ayında Ramazan’ın başlamasıyla Başbakan her şehirde bir gün iftar açacak.

Nilgün Balkaç / ntvmsnbc